23948sdkhjf

J.E. Pedersens Maskinfabrik fylder rundt

Den 22. juni runder Køge-virksomheden J.E. Pedersens Maskinfabrik 40 år.

Virksomheden blev grundlagt tilbage i 1979 af Jens Erik Pedersen.

I sagens natur er der sket en del igennem de fire årtier, hvor jern- og metalindustrien i Danmark er gået fra at være traditionel sort industri til i dag at være højt automatiseret.

- Virksomheden er gået fra at være eneejet i en del år, og så nåede vi op på 12 mand i slut-80’erne og til at være 30 mand nu, fortæller Thomas Larsen.

- I de første år arbejdede de for Hellesens Batterifabrik og Codan Gummi, hvor man lavede værktøjer. Det har udviklet sig fra at være meget manuelt arbejde til at være styret af maskiner nu og til meget komplekse opgaver, fortsætter han.

Thomas Larsen startede selv som lærling i 1991 og blev omkring 2000/2001 trukket til side af Jens Erik Pedersen, der ville høre, om ikke Thomas Larsen kunne tænke sig at blive selvstændig.

I 2006 overtog han den første bid af firmaet, og i 2011 blev generationsskiftet fuldbyrdet, og Thomas Larsen har siden ejet 100 pct. af J.E. Pedersens Maskinfabrik.

Og der har været fuld fart på udviklingen – blandt andet har flere opkøb gennem tiderne været med til at skubbe til væksten.

- Jeg sidder lige og tæller op - vi har lavet fem opkøb de sidste 20 år, fortæller Thomas Larsen.

Seneste skud på den stamme var opkøbet af Kaj V. Hansens Metalvarefabrik i Brøndby ved årsskiftet 2017.

Thomas Larsen regner dog ikke med, at der kommer flere opkøb lige om hjørnet, selv om man aldrig skal sige aldrig.

- Vi skal konsolidere os, som vi er nu. Jeg forventer ikke, at vi skal være større – vi har rigeligt ekspanderet de sidste år, og det koster jo lidt hver gang, konstaterer han.

Selve jubilæet bliver fejret den 28. juni, hvor kolleger og venner af huset er inviteret til åbent hus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078