23948sdkhjf

Ny generation tager over hos Midtjydsk Elektro

Kaj Leth har solgt sit livsværk, Midtjydsk Elektro. Det er blevet overtaget af Michael Hougesen og Karsten Jakobsen.

Det er dog ikke to helt grønne folk, der nu står i spidsen for Herning-virksomheden. Karsten Jakobsen har været 27 år i virksomheden, mens Michael Hougesen har 13 års erfaring fra branchen.

- Jeg har i mit tidligere job været beskæftiget inde for elektrobranchen og jævnligt haft tanken om at starte som selvstændig, så da Karsten i efteråret tilbød mig at blive hans kompagnon, var jeg ikke sen til at slå til, fortæller Michael Hougesen.

Krise forpurrede generationsskifte
Men faktisk begyndte generationsskiftet langt tidligere – allerede tilbage i 2008, overtog Karsten Jakobsen en mindre aktiepost i selskabet. Tanken var, at han stille og roligt skulle overtage resten.

- Men så kom finanskrisen, der gjorde, at generationsskiftet blev lagt på is for en stund, konstaterer Michael Hougesen.

Godt 10 år senere er generationsskiftet blevet til virkelighed. De to nye kompagnoner har tænkt sig at køre videre i det velkendte spor, men små nyskabelser kommer der da til at ske hos Midtjydsk Elektro, der har sine hovedkompetencer inden for kraner og andet elektromekanisk arbejde.

- Vi vil være lidt mere synlige i markedet, med besøg hos kunder og aktiviteter på de sociale medier, fortæller Michael Hougesen.

- Derudover vil vi satse mere på web-handel. Vi har nogle produkter som radiostyringer, løftegrej og så videre, der egner sig godt til det, alt sammen noget som ikke behøver en dybere teknisk rådgivning. Så kan vi koncentrere os om de kunder, der er noget tungere og rådgive dem mere til bunds, fortsætter han.

Ikke færdig i branchen
Kaj Leth forlader dog ikke branchen helt, men fortsætter som ejer af søsterselskabet Vestjydsk Elektro, der har hjemme i Holstebro.

- Det er lidt planen, at vi skal ind i det også, siger Michael Hougesen, og tilføjer at der nok kommer til at gå et par år, før finansieringen er på plads til at indlemme Vestjydsk Elektro i forretningen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094