23948sdkhjf

Robot-uddannelse i Hedensted bliver permanent

Uddannelsen til automationsteknolog er blevet fuldt godkendt og forbliver i Hedensted

Den videregående uddannelse til automationsteknolog i Hedensted har fået nyt stempel. Robot-uddannelsen er gået fra at være en midlertidig satellit til at være en permanent. Det har Uddannelses- og Forskningsministeriet for nylig besluttet på baggrund af en ansøgning fra Erhvervsakademi Dania.

Det betyder, at uddannelsesstationen på Spettrupvej i Hedensted kan løsne sine bånd til ”moder-uddannelsen” i Randers og blive sin helt egen. Resultatet er, at man nu kan ansætte flere uddannelseskræfter. Oprindeligt skulle de studerende have været i Randers under deres tredje semester af uddannelsen, men fremadrettet foregår det hele i Hedensted. Det glæder Rasmus Stampe Laursen og Bjørn Sigurdsson, der går på uddannelsen.

- Det er rigtig dejligt og gør det mere motiverende at arbejde på studiet. At pendle så langt har jeg prøvet før, hvor jeg skulle med offentlig transport 1½ time hver vej. Det er ikke rart, og det holdt heller ikke i længden, forklarer Rasmus Stampe Laursen, der kommer fra Snaptun.

I stedet foregår tredje semester i høj grad på en virksomhed, og herudover mødes de studerende hver anden fredag til lektiecafe på campus.

Uddannelsen kom i første omgang til byen, efter at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen understregede et behov blandt virksomhederne i området. Dette er efterfølgende blevet bekræftet ved, at samtlige studerende kommer fra oplandet og primært bliver tilknyttet lokale virksomheder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172