23948sdkhjf

Hagens Fjedre klar med kinesisk produktion

Med støtte fra Industrialiseringsfonden for Udviklingslandene har den danske fjeder-producent nu etableret ny fabrik i Ningbo syd for Shanghai.
En række store kunder ville gerne have Hagens Fjedre til at følge med dem ud i verden. De ville gerne beholde den danske fjederproducent som leverandør, men var ikke interesserede i at vente ugevis på leverancer fra Danmark.

- Vi starter udelukkende produktion derovre af kundehensyn. Vi er 100 % underleverandører, og vi måtte indse, at vi ikke på langt sigt kunne blive ved med at sende varerne fra Danmark til Kina. Vores største kunder har produktion i Kina, og de lagde ikke skjul på, at de ville foretrække en direkte levering derovre, frem for at skulle vente syv uger på leverancen fra Danmark, udtaler direktør Henrik Hagens til Børsen.

Millioninvestering
Derfor gik Hagens Fjedre i 2010 i gang med at etablere en fabrik i Ningbo. Nu er man kommet så langt, at de første medarbejdere kan ansættes, og inden året er omme ventes 50 medarbejdere at være i gang med produktionen.

I alt forventer Henrik Hagens, at etableringen i Kina kommer til at koste 20-25 mio. kr. Af disse kommer de 4 mio. kr. fra IFU som et lån.

Det er dog ikke den økonomiske støtte, der har været den vigtigste del ved samarbejdet med industrialiseringsfonden. For Henrik Hagens har den rådgivning, han har kunnet hente om det kinesiske marked, været mindst lige så uvurderlig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.12