23948sdkhjf

HI 2011: Ny kompakt transmitter- og regulatorserie til væskeanalyse.

Med udvidede funktioner i samme kompakte størrelse, dækker JUMO dTRANS pH/CR/AS/Ci 02 serien nu flere måleværdier.
Den nye instrumentserie kan leveres for 4 forskellige måleværdier:

JUMO dTRANS pH 02 – pH-måling med glas og ISFET elektroder samt redox- og NH3-måling.

JUMO dTRANS CR 02 – ledningsevnemåling med konduktive to- og firepolede elektroder samt modstandsmåling i ultra-rent vand.

JUMO dTRANS AS 02 – 0/4 – 20 mA signaler for sensorer med standard signaler som output. Eksempelvis klor-, klordioxid-, ozon- og hydrogenperoxidelektroder, niveausonder og tryktransmittere.

JUMO dTRANS Ci 02 – Ledningsevnemåling med induktive elektroder.

Grundværdierne
LC displayet med høj kontrast, gør det nemt at aflæse måleværdien, der kan præsentere som numerisk værdi, søjlediagram eller grafisk trendkurve.

Takket være den overskuelige menustruktur er idriftsætning simpel og sikker. Yderligere findes brugervenlig software for nem opsætning og dataoverførsel.

Foruden den analysemæssige måleværdi har instrumentet et input for temperatur, Pt100, Pt1000 eller NTC som standard. Udgangene er altid 2 frit konfigurerbare skiftekontakter. Udover standard ind- og udgange kan der monteres op til 3 moduler for ekstra ind- eller udgange.

Som reguleringsfunktioner er P, PI, PD og PID mulige. (Pulsbredde og pulsfrekvens). Andre muligheder er grænseværdikontaktfunktioner eller analoge udgange eksempelvis for reguleringsventiler.

Det modulopbyggede design muliggør måling på flere kanaler, eksempelvis samtidig måling af pH værdien, temperaturen samt klorkoncentrationen, eller 2 pH- eller 2 ledningsevnemålinger. Et integreret matematikmodul kan varetage evt. sammenkædning af inputsignalerne.

Digitale interfaces som PROFIBUS-DP og Modbus (RS 422/485) er tilgængelige for forbindelse til overordnede kontrolsystemer. Forskellige funktioner kan tildeles de to binære input, eksempelvis udløsning af ”hold” og håndbetjening, låsning af tastatur eller skift af måleområde, reguleringsparametre mm. Standardmæssigt har serien indbygget strømforsyning for en to-leder loopforsynet sensor.

JUMO dTRANS 02 har C-UL godkendelse for det amerikanske og canadiske marked.

Såvel som de klassiske input for en væskeanalyseregulator og –transmitter, er nogle brugbare nye funktioner blevet implementeret, hvilket er unikt for en kompakt enhed som denne:

Flowmåling
Parallelt med de analytiske måleværdier kan instrumentet behandle input fra flowmåling via et analogt signal eller som binært input (impulser). Flowmålingen kan bruges som flere parametre, som visning, opsummering, dosering osv.

Datalogger
Et indstikskort, som option, opgraderer instrumentet til en datalogger med realtidsur. Op til fire analoge og otte binære signaler kan logges. Afhængigt af konfigurationen der lagres fra 12 timer til 150 dage. Data kan udlæses og vises grafisk via set-up programmet for PC. Det er muligt at eksportere data til eksempelvis Microsoft Excel.

Logbogsfunktion
Sensorer for kemiske applikationer kræver regelmæssig kalibrering. Vigtige parametre som nulpunkt, hældning og relative cellekonstanter gemmes i en logbog. Dette gør det muligt for brugeren at udrede sensorens stand, såsom ældning og forebyggende vedligehold.

Vaskekontakt
Der består en risiko for målefejl på grund af forurening og kontaminering, en vaskekontakt gør det muligt at indstille en tidskontrolleret aktivering af en renseenhed for elektroden.

Pålidelig pH-måling
For at forøge den operationelle pålidelighed af den vigtige pH-måling, er det gjort muligt at overvåge impedansen af glas- og reference elektroder. Kemiske angreb, brud på glas og forurening kan detekteres.

Ledningsevne/modstand
JUMO dTRANS CR 02 kan også bruges til ledningsevnemåling i applikationer med ultra-rent vand i den farmaceutiske industri. Alle relevante metoder for temperaturkompensering er inkluderet: uden kompensering efter USP (United States Pharmacopeia), renset vand efter den Europæiske Farmakopé (pH. Eur), lineær, ATSM neutral, sur og basisk og naturligt vand efter EN 27 888, etc. Foruden dette kan ulineære temperaturkoefficienter automatisk bestemmes af instrumentet ved en bestemt procedure og gemmes som en ulineær kurve.

JUMO dTRANS 02 instrumentserien kan bruges i et bredt område af forskellige industrier.

Applikationer
Drikke- og badevand, spildevand (kommunalt og industrielt), proces- og rensevand, neutralisations- og afgiftningsanlæg, farmaceutisk industri, bioteknologi, halvlederproduktion, fødevarebranchen, kraftværker og mange flere.

Mød JUMO Måle- og Reguleringsteknik A/S på stand nummer M9460.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093