23948sdkhjf

Assens skibsværft i overskud trods stilstand

Selvom stilstand kostede Assens Værft 1,6 mio. kr. i 2018, kom værftet alligevel ud af året med et overskud på næsten 3,3 mio. kr. 

Det skriver Fyens.dk.

Det er en klar forbedring fra 2017, hvor den første nybygning i 30 år – en krabbetrawler til Grøndland – endte med at koste værftet 4,5 mio. kr., hvilket reducerede overskuddet til beskedne 43.000 kr. 

Et af højdepunkterne i 2018 var renoveringen af skoleskibet 'Georg Stage', som startede nær indgangen til det forskudte regnskabsår hos Assens Skibsværft. Også det projekt endte med at være mere omfattende, end værftsejer Erling Nielsen havde regnet med. 

- Det var en kæmpe udfordring at få den afleveret til tiden, og det har uden tvivl været den største faglige udfordring, jeg har været med til. Der var ekstraarbejde for mange millioner, så økonomisk blev det ikke noget at råbe hurra for, men vi fik den afleveret til 1. juni, og vi har lavet et fantastisk projekt til Georg Stage Fonden. Vi tabte ikke penge  den, og jeg fortryder ikke, og jeg ville gøre det igen, siger Erling Pedersen til Fyens.

Det var efter, Georg Stage havde forladt dokken, at der manglede opgaver til de fastansatte på værftet. Sådan forventer Erling Pedersen dog ikke, at det kommer til at gå i år, hvor Assens Skibsværft skal levere to trimaraner til World Marine Offshore. 

En ordre, der med Erling Pedersens ord kommer til at "fylde godt" hen over sommeren, og som giver arbejde til 60 mand. 

Han melder desuden om, at konkurrencen fra polske værfter er mindre, fordi værfterne har været nødt til at hæve lønningerne for at afholde de polske arbejdere fra at rejse til England eller Skandinavien i stedet. 

- Det er selvfølgelig godt for os. Når det ikke i samme grad kan betale sig at få lavet alt stålarbejde i Polen, får vi mere og mere stålarbejde. Vi har i dag et stort stålsjak, som har nok at lave – det havde vi ikke, hvis jeg kigger ti år tilbage. Polakkerne er stadig billigere end os, men det er heldigvis ikke så markant, som det har været, siger han til Fyens.dk.

Originalartikel: https://www.fyens.dk/erhverv/Assens-Skibsvaerft-har-haevet-bundlinjen-efter-stort-tab-paa-krabbetrawler/artikel/3353370

Assens Skibsværft A/S
mio. kroner 2018 2017
Bruttofortjeneste 23,3 18,0
Resultat af primær drift (ebitda) 6,1 1,8
Resultat før skat 4,2 0,4
Årets resultat 3,3 0,0
Balancesum 32,7 38,6
Egenkapital 15,3 12,1
Antal ansatte 42 38
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109