23948sdkhjf

Stort underskud hos Bach Composite

Store investeringer i produktionsanlægget og svigtende efterspørgsel var medvirkende til, at den nordjyske komposit-producent endte med stort underskud i 2010.
2010-regnskabet er ikke behagelig læsning for ledelsen hos Bach Composite Industry. Det samlede bruttoresultat endte på -5,9 mio. kr. i 2010 mod et plus på 39,9 mio. kr. i 2009. I samme periode blev resultat før skat forvandlet fra et overskud på 10,5 mio. kr. til et underskud på 49,7 mio. kr.

- Under et blev regnskabsåret desværre langt fra nogen økonomisk succes. Nyetableret kapacitet som stod ubenyttet hen som følge af massive svigt i afsætningen til de primære kundesegmenter, ukompenserede råvareprisstigninger, store engangs etableringsomkostninger ved opstart af nye produktionsenheder, negative valutakursudsving samt manglende effektivitet i produktionen generelt udgør de primære årsager til en række meget utilfredsstillende resultater i gruppen, skriver Bach Composite Industry i sit årsregnskab.

Mere global
Til gengæld har de mange underskuds-millioner betydet, at virksomheden føler sig bedre rustet til fremtiden. En stor del af dem er nemlig investeret i nye produktionsanlæg i Danmark, Spanien og USA, og Thy-virksomheden er dermed blevet mere global i løbet af 2010.

- Trenden med flytning af produktion væk fra Danmark fortsætter med uformindsket styrke hos kunderne. BC Group har en stor fordel ved at kunne tilbyde lokal produktion flere steder i verden. Stigende krav om lokal kompetence medfører, at en del koncernfunktioner som hidtil har haft base i Danmark fremover vil blive flyttet ud på produktionsdestinationerne. Koncernselskabet vil fremover blive mindre omkostningstungt, skriver Bach Composite Industry.

I 2011 forventes er positivt resultat
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079