23948sdkhjf

Niebuhr Gears investerer millioner i nyt forretningsområde

2019 bliver endnu et stort investeringsår hos Niebuhr Gears, som budgetterer med investeringer for i alt 55 mio. kr.

Heriblandt er et helt nyt forretningsområde kaldet ”Process Gears”, der skal supplere de to eksisterende forretningsområder ”Heavy Duty” og ”Industrial Gears”. Det skriver Niebuhr Gears i en pressemeddelelse.

Process Gears skal fremstille tandhjul og transmissionselementer i meget store seriestørrelser. Forretningsområdet henvender sig til kunder indenfor blandt andet landbrugssektoren og automobilindustrien. Via automatisering samt vidensdeling med de eksisterende forretningsområder hos Niebuhr forventer man at kunne konkurrere med fremstilling i lavtlønsområder som Kina og Østeuropa.

I alt forventer Niebuhr Gears at investere 25 mio. kr. i det nye forretningsområde – blandt andet i fuldautomatiske bearbejdningsanlæg og specialværktøjer.

De nye produktionsanlæg bliver installeret i en nyerhvervet produktionsbygning i Ikast i løbet af sommeren 2019. Det forventes, at Process Gears er i fuld drift fra fjerde kvartal 2019.

Investeringerne kommer efter et 2018, som virksomhedens ledelse betegner som tilfredsstillende. Resultat før afskrivninger (ebitda) endte på 48,5 mio. kr. mod 53,3 mio. kr. i 2017. Resultatet før skat udgjorde 10,2 mio. kr. mod 21,6 mio. kr. i 2017.

Heavy Duty, som primært betjener vindmølleindustrien, oplever fortsat voldsom global konkurrence, men det er lykkedes Niebuhr at bevare sin markedsandel i 2018.

Industrial Gears, som betjener landbrugsindustrien, byggesektoren, transportsektoren og industrien, har igen i 2018 øget aktivitetsniveauet, og kapaciteten har været anvendt fuldt ud.

I de kommende år forventes vækst i aktiviteten i alle tre forretningsområder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097