23948sdkhjf

Kapitalfond køber vindmøllelift-producent

Polaris har erhvervet majoritetspost i Avanti Wind Systems, der producerer lifte, stige- og sikkerhedssystemer til vindmølleindustrien.
Polaris Private Equity har indgået aftale med ejerne af Avanti Wind Systems om at købe en majoritetspost i selskabet for at skabe yderligere vækst baseret på selskabets globale markedsplatform.

Med hovedsæde i Hillerød udvikler og producerer Avanti avancerede lifte, stige- og sikkerhedssystemer, som anvendes til service og vedligeholdelse af vindmøller. Forøget fokus på sikkerhed og effektiv vedligeholdelse af de stadigt større og mere avancerede vindmølletyper medfører en voksende efterspørgsel på Avantis produkter fra vindmølleproducenter over hele verden.

Tilfører nye muligheder
- Vi har løftet Avanti langt inden for rammerne af det nuværende setup, siger Avantis direktør for forretningsudvikling, Søren Midtgaard. Han har siden 2006 har været selskabets hovedaktionær og sammen med managing director Charlotte Brøste stået i spidsen for globaliseringen af virksomheden med blandt andet en seksdobling af omsætningen og en stærkt forbedret lønsomhed i løbet af perioden.

- Når vi skal fortsætte den udvikling, har vi brug for en medejer som Polaris, der med ledelse og kapital kan tilføre helt nye muligheder for Avanti i de kommende år, fortsætter han.

- Avanti er en innovativ og veldrevet virksomhed, som på relativt få år har udviklet og indtaget en unik markedsledende position i sin veldefinerede niche i den globale vindmølleindustri. Virksomheden er et ”perfect fit” for Polaris’ investeringsstrategi, og vi ser frem til at medvirke med knowhow og kapital til den yderligere fremgang, som tegner sig for Avanti, siger Henrik Bonnerup, partner i Polaris.

Fortsætter som medejere
Avanti havde i 2010 en omsætning på ca. 290 mio. kr., et EBITDA på ca. 38 mio. kr. og et resultat efter skat på ca. 20 mio. kr. Virksomheden har 180 ansatte. Hovedparten er ansat i Avantis salgs- og produktionsenheder i Kina, USA, Spanien, Indien, Tyskland, Australien og England, og der er 25 ansatte i de tilsvarende danske enheder.

- Vi har en stærk position hos de allerstørste vindmølleproducenter globalt, og den vil vi fastholde og udvikle. Med Polaris som aktiv medejer får vi det organisatoriske og strategiske løft, som kan forløse det potentiale for yderligere vækst, som virksomheden rummer, siger Avantis CEO, Erik Laursen, som tiltrådte i foråret 2011.

Efter Polaris’ køb af majoritetsposten vil både den hidtidige hovedaktionær, Søren Midtgaard, og de to øvrige minoritetsaktionærer forblive som medejere. Den daglige ledelse fortsætter uændret, og Torben Bjerre-Madsen fortsætter som bestyrelsesformand.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063