23948sdkhjf

Sikkerhedsstyrelsen efter havarier: Møllen kan være farlig

Siden 2015 er en husstandsvindmølle fra KVA Vind havareret 33 gange.
Det har fået Sikkerhedsstyrelsen på banen.

- Det er vores vurdering, at møllen kan være farlig, og derfor skal der gøres tiltag for at sikre den, siger Stine Pedersen, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen til dagbladet Ringkøbing Skjern.

Det var tilbage i februar, at Energistyrelsen henledte Sikkerhedsstyrelsens opmærksomhed på havarierne. I denne uge sendes en partshøring til direktøren for KVA Vind, Kurt Østergaard. Efter han er orienteret og har givet sit besyv med, skal der træffes en endelig afgørelse om samtlige af de opstillede KVA-møllers fremtid.

Og det kan være alt – lige fra at alle møller fra KVA Vind kræves standset til, at producenten skal afhjælpe faren.

Gamle møller
De mange havarier er alle sket på den første mølletype fra KVA Vind, som så dagens lys i 2011. Den blev taget ud af produktion i 2017.

Det ændrer dog ikke på, at der er sket 33 havarier siden 2015 – senest et her i 2019.

Siden de første havarier har KVA Vind arbejdet på at finde en løsning. Det oplyser Kurt Østergaard til avisen.

For et par år siden blev der derfor installeret en rystesensor på møllerne, men da en mølle med rystesensor havarerede for et par måneder siden, måtte Kurt Østergaard erkende, at problemet ikke var løst endnu.

Årsagen til havarierne har man efterfølgende kunnet finde flere steder. Blandt andet i boltsamlingerne fra top til bund, hvilket får møllen til at vælte eller knække. Der har også været selvsving i vingerne.

Kurt Østergaard understreger over for avisen, at man har gjort, hvad man kunne for at undgå flere havarier.

Nu venter han bare på afgørelsen fra Sikkerhedsstyrelsen om, hvad der skal gøres af tiltag for at sikre møllerne i fremtiden. 

Originalartikel: https://dbrs.dk/artikel/lokal-vindm%C3%B8lleproducent-ramt-af-massivt-antal-havarier-m%C3%B8llen-kan-v%C3%A6re-farlig

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203