23948sdkhjf

Lige så godt som juleaften

Det var lidt af en drøm, der gik i opfyldelse, da indehaver Martin Rimmen Olesen for et par måneder siden kunne pakke Balle Innovations første svejserobot ud.

Den midtjyske smedevirksomhed har længe haft et ønske om at kunne automatisere en del af svejseopgaverne.

- Den kan svejse emner på 2,5x1300x1300 mm, og der sidder to manipulatorer på. Og så er den monteret på en køreskinne i arbejdsområdet og opgraderet med en ny CMT-kilde fra Fronius med mulighed for at svejse rustfri, alu og sort jern, fortæller Marin Rimmen Olesen til Metal Supply.

Udover at opfylde sin egen automations-drøm er der flere grunde til, at han har valgt at investere i robotten.

- Mangel på arbejdskraft for det første, og også for at øge kvaliteten på det arbejde, vi udfører. De emner, der er serieproducerede, bliver mere ensartede med en robot, fortæller han.

- Og så går det godt i trådt med de ting, vi allerede har; vi kan lave prototyper, og så kan vi også være med på prisen, når det drejer sig om serier, tilføjer han.

Smedene på Balle Innovation har ifølge indehaveren taget godt imod den nye kollega.

- Jeg tror, de synes, det er en spændende tid. Så sjovt er det heller ikke at lave gentagende arbejde. Jeg tror ikke, de ser det som en konkurrent. Vi har fordoblet vores kapacitet, men det betyder jo ikke, at vi kan undvære de to smede, vi har, slutter Martin Rimmen Olesen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079