23948sdkhjf

Rekordstore investeringer hos Danfoss

Tirsdag fremlagde Danfoss tal for første kvartal – og de viser en koncern i fremdrift.

Omsætningen voksede i første kvartal med 6 pct. til 1,563 mia. euro (11,7 mia. kr.), hvilket svarer til en vækst på 3 pct. i lokal valuta.

Kvartalet viste fortsat høj efterspørgsel i Nordamerika, mens andre dele af verden var præget af øget ustabilitet – herunder Kina, hvor efterspørgslen var afdæmpet, men stort set opvejet af godt momentum i Europa og Indien.

- Vi er kommet godt fra start. Som forventet har vi siden fjerde kvartal sidste år set lavere vækstrater i nogle af de industrier, som vi opererer i. Vores energieffektive og innovative løsninger har aldrig været mere relevante, derfor fortsætter vi med at styrke vores kerneforretninger og har løftet vores investeringer i innovation. Ydermere investerer vi kraftigt i at skabe en stærk platform inden for elektrificering og digitalisering. Det er vores strategi til at sikre fremtidig vækst, siger Kim Fausing, koncernchef og CEO.

I første kvartal løftede Danfoss investeringerne i innovation med 11 pct. til 68 mio. euro (508 mio. kr.), hvilket svarer til 4,4 pct. af omsætningen.

Danfoss indgik også en aftale om overtagelse af den amerikanske virksomhed UQM Technologies. I april udvidede Danfoss desuden sin ejerandel i den finske virksomhed Leanheat.

- Vi ser en stigende efterspørgsel efter mere bæredygtige løsninger. Danfoss er førende som teknologi-partner, og vi udvider vores i forvejen brede udvalg af løsninger med ny banebrydende teknologi for at kunne give vores kunder mulighed for at opbygge konkurrencedygtige positioner. Et eksempel er inden for off-highway og marine, hvor vi styrker vores udvalg af elektriske løsninger via målrettede tilkøb. Leanheat er et andet godt eksempel på, hvordan vi udvider vores kompetencer inden for software og kunstig intelligens, så vi i kraft af mere energieffektive og smarte løsninger til bygninger og fjernvarmenetværk står stærkere i markedet, siger Kim Fausing.

Koncernens driftsresultat (ebit) beløb sig til 160 mio. euro (1,2 mia. kr.) – et lille fald fra 166 mio. euro i første kvartal 2018. Nettoresultatet faldt samtidig med 3 mio. euro til 110 mio. euro (821 mio. kr.).

I 2019 forventer Danfoss at udbygge eller fastholde sin markedsandel og samtidig øge profitabiliteten målt som margin i forhold til 2018-niveauet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.145