23948sdkhjf

Sandvik vil skille forretningsområde ud

Bestyrelsen hos den svenske industrikoncern Sandvik har besluttet at igangsætte en intern separation af forretningsområdet Sandvik Materials Technology, som hovedsageligt producerer produkter i rustfri stål.

Formålet er at øge Sandvik Materials Technologys strukturelle uafhængighed fra Sandvik-koncernen, og derigennem sætte større fokus på virksomhedens fremtidige udvikling og fleksibilitet.

Bestyrelsen vil også undersøge mulighederne for en notering på Nasdaq-børsen i Stockholm.

- Beslutningen om at initiere en intern separation af Sandvik Materials Technology er baseret på bestyrelsens overbevisning om, at delene vil udvikle sig mere fordelagtigt på egen hånd, hvilket forstærker muligheden for lønsom vækst og øger den langsigtede aktieejerværdi, siger Johan Molin, bestyrelsesformand for Sandvik, i en pressemeddelelse.

- Sandvik Materials Technology repræsenterer Sandviks udspring og har været en grund for andre fantastiske virksomheder, som har ført til dagens struktur. Fra mit perspektiv vil en seperation muliggøre fuldt fokus på Sandvik Materials Technologys styrker og på yderligere resultatforbedringer, siger Björn Rosengren, administrerende direktør hos Sandvik.

Separationen og forberedelserne til en mulig børsnotering forventes at tage mindst et år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109