23948sdkhjf

Logistikken er vigtig for ny dansk stålgigant

Logistikken og distributionen er en vigtig del af den store sammenlægning af Sanistål og Tibnor til en ny stor dansk stålgigant, som får  en omsætning i milliardklassen, og som skal stå for leverancer direkte fra egne stålværker i Finland og Sverige til slutkunderne rundt omkring i Danmark.

Chefen for det nye Tibnor i Danmark, Henrik Ørskov har da også svært ved at skjule sin begejstring over det potentiale, der nu skal indfries:

- Vi har arbejdet med fusionen længe, og det er klart, at det er en stor forløsning, at vi nu kan begynde at hjemtage de synergier, som sammenlægningen af de to organisationer giver, forklarer Henrik Ørskov, der kommer fra en stilling som direktør for Sanistål ståldivision. Han blev i januar 2019 spurgt, om han ville stå i spidsen for den nye organisation:

- Det er en meget spændende opgave, der venter både for ledelse og medarbejdere. Vi er ca. 150 medarbejdere fordelt på lokationer i Odense, Taulov, Vallensbæk, Aalborg og snart Silkeborg, og nu skal vi lære hinanden at kende og spille hinanden gode samtidig med, at vi skal håndtere det store daglige ordreflow.

Vigtig logistik
Henrik Ørskov lægger ikke skjul på, at hele logistikken er en vigtig del af denne handel.

- De to organisationer har en meget forskellig logistik. Saniståls styrke er i breddesalget med mange transaktioner og mange leveringer. Her har man fået optimeret logistikken ved at have mange forskellige drops og mange forskellige kunder på hver rute. Distributionen er udliciteret til Danske Fragtmænd og foregår typisk med kranbil, så man er sikre på at kunne.

- Tibnors distribution er kendetegnet ved færre distributioner. Den foregår typisk på lukkede gardintrailere. Også Tibnors transporter er udliceret til tredjepart.

- Kunsten at få optimeret distributionen, så der er så lidt håndtering som muligt, og samtidig holde antallet af leveringer nede, så man kan gøre det rentabelt.

- Det nye Tibnor i Danmark har indtil videre to stållagre, og skæbnen vil, at de begge ligger i Taulov. Indtil videre kører vi videre på begge lokationer med det eksisterende set-up for distributionsen; men vi skal selvfølgelig kigge på de mulige synergier. I og med at Sanistål bliver en del af Tibnors set-up, og Tibnor er værksejet, så er værdikæden ved at være fuldendt. Derfor skal vi naturligvis kigge på hele logistikken, slutter Henrik Ørskov.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095