23948sdkhjf

Helsingør Værftsmuseum vil være nationalt

Danmarks første nationale værftsmuseum skal blive en realitet i Helsingør, hvis det står til den arbejdsgruppe, som nu er klar til at søge midler. 

Det skriver Helsingør Dagblad

Helsingør huser i forvejen et lokalt værftsmuseum, men her frygter de ansatte og frivillige ifølge dagbladet en lukning. Blandt andet på grund af vigende besøgstal. 

Til gengæld er der stor optimisme at spore i planerne om at skabe et nationalt museum i forlængelse af det eksisterende Helsingør Værftsmusseum.

Af et nyligt fremlagt prospekt for projektet fremgår det ifølge Helsingør Dagblad, at Helsingør Værftsmuseum "har en unik mulighed for at være center for forskningen og formidlingen af den danske værftshistorie. Museet har en stor samling, et arkiv, et samarbejde med tidligere værftsarbejde og mulighed for at formidle og udstille i det tidligere værftsmiljø. Denne kombination er der ingen andre museer eller institutioner som har".

Et af medlemmerne i den strategiske udviklingsgruppe er Claus Jensen, der også er formand for Dansk Metal. Han peger på, at Helsingør er en oplagt lokation til et nationalt værftsmuseum. 

- For det første har Helsingør selv haft et værft. For det andet er rammerne i dag i Helsingør helt rigtige. Også fordi der jo ligger et lille værftsmuseum. Nu får vi muligheden for at tænke større, siger Claus Jensen til Helsingør Dagblad.

Kulturudvalget i Helsingør Kommune har tidligere været positive over for at bevilge en mio. kroner til projektet. Bevillingen blev dog aldrig en realitet. 

Læs også: Troels Kløvedals frihedsværksted slår publikumsrekord

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063