23948sdkhjf

Visti vil femdoble toplinjen: - Ellers er det bare ikke godt nok

Robotdirektøren bliver skuffet, hvis MiRs omsætning ikke runder milliarden inden for to-tre år

Det går stærkt hos Mobile Industrial Robots i Odense. I 2018 overgik virksomheden sine egne ambitiøse forventninger med en syvdobling af overskuddet, men for direktør Thomas Visti betyder det ikke, at der nu kan hviles på de fynske laurbær. Tværtimod skal der ekstra kul på kedlerne, og ambitionen er nu at femdoble toplinjen over de næste to-tre år, fortæller direktøren til netavisen Finans.

- Hvis ikke vi omsætter for 1 mia. kr. om to-tre år, bliver jeg skuffet. Jeg ved godt, at det er en vild vækstrate, men det skal vi simpelthen kunne nå. Ellers er det bare ikke godt nok, siger Thomas Visti.

Ingeniørmangel kan blive en dræber

I løbet af sidste år ansatte MiR 100 nye medarbejdere og mere end fordoblede staben. I skrivende stund er yderligere 30 stillinger slået op, og selvom MiR ifølge Thomas Visti indtil videre er blevet forsynet med de rigtige kompetencer gennem virksomhedens samarbejde med SDU, risikerer manglen på ingeniører at blive en trussel mod vækstplanerne.  

- Hvis vi skal nå vores vækstmål, skal vi nok være ca. 500 medarbejdere om få år. Så der er ingen tvivl om, at manglen på ingeniører kan blive den største dræber for væksten, fortæller direktøren.

Vender man i stedet blikket udad, kan Thomas Visti få øje på endnu en trussel; ikke bare mod MiR men mod hele det danske roboteventyr.

- Når man kigger på Kinas 2025-plan om at blive verdens førende nation på robotteknologi, skal man virkelig tage det alvorligt. Vi har haft et forspring i Danmark med den fynske robotklynge. Men hvis vi skal bevare vores stærke position, skal robotmiljøet bredes ud til hele Danmark. Ellers bliver vi kørt over, advarer han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094