23948sdkhjf

Vattenfall vælger Siemens Gamesas offshore-flagskib

Vattenfall skal opføre den hollandske havmøllepark Hollandse Kust Zuid 1&2, og det bliver med vindmøller fra Siemens Gamesa. Det oplyser det svenske energiselskab i en pressemeddelelse.

Valget er faldet på Siemens Gamesas største mølle på 10 MW, som man vil installere i alt 76 styk af i havmølleparken.

Vingerne på møllerne bliver 97 meter lange, og hele vindmølleparken forventes at kunne producere strøm til 1-1,5 millioner husstande om året.

Der er ifølge pressemeddelelsen tale om den første vindmøllepark i Holland uden subsidier, og den skal efter planen være klar til drift i 2023.

- På grund af den øgede kapacitet har vi brug for færre vindmøller i Hollandse Kust Zuid, hvilket klart reducerer miljøpåvirkningen i denne vindmøllepark sammenlignet med tidligere. Større vindmøller og større tilgængelighed fører også til fordele, når det gælder strømproduktion, hvilket især er vigtigt i et støttefrit miljø. At skulle installere færre vindmøller betyder også lavere omkostninger og færre risici under installationsprocessen, siger Gunnar Groebler, vice president og head of business area wind hos Vattenfall.

Vattenfall og Siemens Gamesa har også budt ind på havmølleparken Hollandse Kust Zuid 3&4, og vinder man den, bliver den også udstyret med 10 MW-møller.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172