23948sdkhjf

ATEX-vaskeanlæg åbner nyt marked for Anmasi

Den voksende 3D-printbranche giver nye muligheder for den sydjyske producent af vaskeanlæg

Det første ATEX-vaskeanlæg er allerede leveret til udviklingsafdelingen hos en stor dansk kunde, hvor sikkerhed, funktionalitet og renlighed var i højsædet. Det blev leveret i marts, og i forbindelse med udviklingen af anlægget blev der produceret et ekstra eksemplar, som anvendes til demonstration i Anmasis showroom i Grindsted.

Selve anlægget skal bruges til at vaske 3D-printede emner, som produceres med SLA- og DLP-teknologi, der anvender akryl- og epoxy-baserede resiner til at printe emnerne.

Denne teknologi er meget udbredt, og markedet vokser, hvilket netop er baggrunden for, at Anmasi har investeret i udviklingen af ATEX-zone 2 vaskeanlægget.

- Det var ikke planen i første omgang at udvikle et vaskeanlæg til eksplosive væsker grundet de høje krav på området, sikkerheden og det faktum, at markedet stadigvæk er meget lille. Dertil havde vi et håb om, at udviklingen gjorde, at man kunne vaske emnerne uden at anvende opløsningsmidler med et lavt flammepunkt, men efter flere år er der stadigvæk ikke kommet en løsning. Derfor har vi nu leveret det første ATEX-zone 2 vaskeanlæg med ultralydsrensning og skylletrin til kunden, som er meget tilfreds med både hele forløbet og kvaliteten af vaskeanlægget, fortæller Anders Hedeby fra Anmasi.

Erfaring med 3D-branchen
Det er ikke første gang, Anmasi arbejder med 3D-printede emner, som er et fokusområde i virksomheden.

- Vi ser stort potentiale i fremtiden, og vi ønsker at være med fra starten af, og derfor udviklede vi allerede en løsning til 3D-printede emner tilbage i 2013 til en stor dansk kunde, som efterfølgende har solgt rigtig godt i både Danmark og udlandet, fortæller Anders Hedeby Sørensen.

- Men eftersom denne løsning ikke kan implementeres til alle kunder, eftersom det afhænger meget af printmaterialet, så har vi valgt at udvikle et ATEX-zone 2 vaskeanlæg, således vi nu kan tilbyde den komplette løsning til virksomheder, der arbejder med SLA og DLP 3D-printteknologi, uddyber han.

Vises frem i Frankfurt
At 3D-branchen er i vækst ses ifølge Anders Hedeby Sørensen tydeligt på Formnext-messen i Frankfurt, hvor Anmasi var med første gang tilbage i 2015.

Dengang startede messen op med en enkelt hal, men i år, hvor Anmasi deltager igen, er messen vokset til hele fire haller, og mere end 20.000 besøgende.

- Derfor vil dette anlæg også være vores helt store nyhed på Formnext-messen, hvor man finder den i drift på vores stand, siger Anders Hedeby Sørensen.

Næste skridt er 3D-print i metal
Udover vaskeanlæg til 3D-print i akryl og epoxy resiner arbejder Anmasi lige nu sammen med et stort tysk firma, som producerer implantater om at udvikle en helt ny type vaskeproces til at rense 3D-printede emner i metal.

- Det er ikke muligt at opnå et tilfredsstillende resultat i dag hos mange kunder, eftersom det metalpulver, som anvendes i processen, sætter sig inde i porrerne på emner, hvor det er næsten umuligt at fjerne fuldstændigt, fortæller Anders Hedeby Sørensen.

- Denne problemstilling er kendt i branchen, og de renhedskrav, som industrien arbejder med i dag, stiller høje krav til, hvor mange partikler der må være på emnet inden levering, tilføjer han.

For Anmasi er der tale om et igangværende projekt, og det forventes, at en testet løsning er færdig i udgangen af året. Hvis det bliver en succes, vil Anmasi komme med et nyt produkt til de kunder, der arbejder med 3D-print i metal.

- Dette er i tråd med vores vision om at kunne tilbyde den komplette løsning til 3D-printindustrien i fremtiden inden for vask af komponenter, uanset hvilken type 3D-printteknologi de anvender. Vi har en klar forventning om, at markedet vokser i fremtiden og efterspørger løsninger skræddersyet til netop deres behov, ligesom vi ser i metalindustrien, hvor vi arbejder i dag, slutter Anders Hedeby Sørensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094