23948sdkhjf

Lemvigh-Müller hædret: Antalle af arbejdsulykker halveret

Stål- og teknikgrossisten vinder årets Arbejdsmiljøpris i kategorien ”Arbejdsulykker”

En ambitiøs og fokuseret arbejdsmiljøindsats hos Lemvigh-Müller har resulteret i markant færre arbejdsulykker og sygedage som følge af ulykker.

For den store indsats vinder virksomheden nu Arbejdsmiljøprisen 2019 i kategorien ”Arbejdsulykker”.

Virksomhedens tiltag udløser stor ros fra formand for Arbejdsmiljørådet, Cristina Lage:

- Lemvigh-Müllers resultater er imponerende. Det er et rigtigt godt eksempel på, at ledelse og medarbejdere sammen kan rykke sikkerhedskulturen på en arbejdsplads og skabe resultater. Der er ingen tvivl om, at det har krævet et vedholdende og stort stykke arbejde at nå så langt. Og jeg er slet ikke i tvivl om, at den her indsats kan være til inspiration for mange andre virksomheder. Derfor er det også meget velfortjent, at Lemvigh-Müller nu kan kalde sig vinder af Arbejdsmiljøprisen, siger hun.

Målet er nul ulykker
Med tre store lagre, tre produktionsafdelinger og 1.300 ansatte opstår der hurtigt situationer, hvor der er risiko for ulykker. For tre år siden konkluderede virksomheden, at antallet af skader var uholdbart højt, og derfor igangsatte de et omfattende projekt – ”LM Nedtælling”.

Den ambitiøse målsætning er nul ulykker og nul fraværsdage som følge af ulykker, og målet skal nås i 2020.

Resultaterne af LM Nedtælling har allerede vist sig. I 2016 havde virksomheden 44 arbejdsulykker, der medførte 705 fraværsdage. I 2018 var tallene faldet drastisk. Med 24 ulykker og 230 fraværsdage har virksomheden næsten halveret antallet af ulykker, og ikke mindst reduceret fraværsdagene og dermed alvorligheden i ulykkerne.

Arbejdsmiljøchef Randi Hannibal Madsen fortæller, at en del ulykker sker, fordi medarbejderen gerne vil gøre sit arbejde godt og hurtigt:

- Der skal man vende den og sige, du er en god medarbejder, når du får dine varer ud. Men du er også en god medarbejder, når du sørger for, at der ikke er en risiko for dig eller din kollega, siger hun.

Og det kræver vedholdenhed at lykkes med en ny sikkerhedskultur. Randi Madsen tilføjer:

- Det har taget tid. Hvis der er noget, der tager tid, så er det kulturændringer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125