23948sdkhjf

Atter vækst hos Frese

Specielt en række eksportmarkeder har udviklet sig positivt for den sjællandske ventilproducent.
Den samlede omsætning endte i 2010 på 51,7 mio. kr., hvilket svarer til en fremgang på 4,2 mio. kr. sammenlignet med 2009. I samme periode steg overskuddet før skat med godt 0,7 mio. kr. til 4,3 mio. kr.

- Den finansielle krise i 2009 og de afledte effekter heraf har også i 2010 påvirket udviklingen i afsætningen af virksomhedens strategiske produkter – trykuafhængige regulerings- og kontrolventiler, idet der på nogle markeder har været en positiv udvikling, mens andre markeder endnu afspejler den nævnte krise, skriver Frese i sit årsregnskab.

- Det er vores vurdering, at den vækst vi har haft i 2010 i salget af vores strategiske produkter, vil fortsætte i de kommende år med forøget styrke, dels som følge af øget markedsføring og dels som følge af virksomhedens markeds- og produktudvikling. Samlet set forventer virksomheden at øge sin globale markedsandel i de kommende år, lyder det videre.

Succes i udlandet
I Danmark er man fortsat ramt af faldet i byggeriet, mens en række andre markeder har været stabile i forhold til 2009.

Til gengæld er det gået bedre på en række eksportmarkeder. I USA har samarbejdet med en amerikansk samarbejdspartner udviklet sig meget positivt og også samarbejdet med en global aktør indenfor kontrolventiler har udviklet sig gunstigt. Også virksomhedens datterselskab i Tyskland har øget sit salg, mens man i England har haft et uændret salg men en øget markedsandel.

Frese har derfor troen på, at finanskrisen er ved at være historie, og derfor har man positive forventninger til 2011.

Fremgang på støberi
Også hos søsterselskabet Frese Metal- og Stålstøberi var der fremgang. Bruttofortjenesten endte på 18,0 mio. kr., hvilket er 2,8 mio. kr. bedre end i 2009.

Resultat før skat blev et overskud på 0,8 mio. kr. i 2010 mod et underskud på 2,7 mio. kr. i 2009.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078