23948sdkhjf

Semco Maritime lander servicekontrakt hos Ørsted

Semco Maritime har indgået en toårig servicekontrakt med Ørsted.

Aftalen omfatter service og vedligeholdelse af en reactive compensation station (RCS) samt tre offshore substations (OSS) installeret på verdens største vindmøllepark Hornsea One, der ligger i den britiske del af Nordsøen.

Servicekontrakten løber indtil begyndelsen af 2020, og arbejdet skal udgå fra Semco Maritimes center i Grimsby i Storbritannien.

Semco Maritimes center i Norddeich, Tyskland, håndterer operationer på den tyske kontinentalsokkel, herunder en lignende femårig servicekontrakt med Deutsche Bucht Wind Farm.

- Vi er glade for, at Ørsted har valgt os til opgaven, og vi er stolte over at kunne bygge videre på vores erfaring og vores vellykkede udvikling af adskillige offshore substations, siger Phaedra Pritchard, head of operations service wind, Semco Maritime UK.

Semco Maritime har et indgående kendskab til Hornsea Ones substations, da man var med til at designe og bygge alle tre substations i samarbejde med Bladt Industries.

Hornsea One skal efter planen levere strøm til nettet i løbet af 2020. Vindparken, der ligger i Nordsøen, 120 km fra den engelske kyst, dækker et areal på 207 kvadratkilometer og omfatter 174 møller med en kapacitet på 7 MW hver. De tre substations omdanner vindenergien, mens RCS’en - den første af sin art installeret offshore – har til opgave at kompensere det energitab, som opstår på grund af den lange afstand fra vindmølleparken til elnettet i land.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203