23948sdkhjf

Ny bror i spidsen for overfladebehandler

I 20 år har Per Buck siddet i direktørstolen for Dansk Anodiserings Industri A/S (DAI) i Thisted. Nu er han klar til at give depechen videre til broderen Lars Buck, der, med sin mangeårige erfaring indenfor kvalitets- og produktionsstyring i metalindustrien, er godt klædt på til opgaven.

Virksomheden ejes af tre brødre i kompagniskab, Hans, Lars og Per Buck. De grundlagde DAI tilbage i 1994, hvor Hans og Lars Buck købte deres eget chrom-anlæg for at skære ned på transportomkostninger og leveringstider. I dag er DAI en af landets førende aktører på styk-anodisering af aluminium.

Den nye direktør får altså en del at leve op til, og samtidig med at direktørskiftet fejres med en stor reception fredag 29. marts, er det også markeringen for den officielle indvielse af virksomhedens spritnye fabrik på Falkevej.

I årets første måneder har DAI været udfordret på bemandingen, men nu skulle rollerne være ved at være fordelt, og fokus kan igen rettes på driften.

- Jeg synes, det kunne være spændende. Jeg kommer fra en håndværksmæssig baggrund og har haft med aluminium at gøre siden 1965. Jeg har tidligere været direktør på AB Metal, så jeg glæder mig og synes, der er blevet taget rigtig godt imod mig, siger Lars Buck.

Efter mange års knopskydninger var pladsen på Pantervej blevet trang, og derfor har det nye anlæg nu fremtidssikret virksomheden – faktisk med mere end en fordobling af kapaciteten.

- Nu har vi taget vores nye fabrik i brug, og vi er en af de få virksomheder i Danmark, der stadig har ledig kapacitet. Den kapacitet handler det nu om at komme ud og sælge, forklarer direktøren.

Per Buck, der fylder 65 år til maj, træder tilbage for at nye sit otium, og den indsats, han har lagt i DAI, har gjort virksomheden til det, den er i dag, forklarer produktionschef, Helle Johansen:

- Nu har vi fået ny direktør, så nu kommer der nye øjne på. Den tidligere direktør Per Buck er knalddygtig og har gjort en fantastisk indsats i de 20 år, og det er på sin vis ham, der har drevet DAI til, hvad det er i dag. Men nu vil der ske nye ting, siger hun.

2019 har indtil videre tegnet sig meget positivt for økonomien i virksomheden, der ikke har ladet sig bemærke med skiftet i direktørstolen.

- Kunderne har været meget loyale hele vejen igennem, siger Lars Buck, og tilføjer, at det nu for DAI handler om at komme ud og snuppe markedsandele fra konkurrenterne, så kapaciteten på Falkevej kan blive realiseret.

- Forventningerne til 2019 er store. Det hænger jo på mine skuldre, men hvad der er startet godt, kommer ikke skidt tilbage, som vi siger heroppe i Thy. Det bliver rigtig godt, det er jeg ikke i tvivl om. Når man udvider kapaciteten med næsten 50 pct., så er det ikke uden grund, selvom vi heller ikke forventer at få kapaciteten fyldt med det samme, siger Lars Buck.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097