23948sdkhjf

Vestjysk værft skal hjælpe Vestas til effektiv vinge-montage

Når en vindmøllevinge skal monteres, involverer det ofte tre-fem personer på jorden eller på et skib, der med reb skal hjælpe med at styre vingen på plads.

Vestas vil nu erstatte en del af disse med droneteknologi, og vindmøllegiganten har valgt Hvide Sande Shipyard Steel and Service til at færdiggøre det værktøj, som dronerne skal bruge. Det skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Målet er at gøre montagen både hurtigere, billigere og mere sikker.

- Møllerne bliver større og større, og det gør, at det er større kræfter, der er i spil under monteringen. Vi er altid afhængige af vind og vejr. Hvis det begynder at blæse, skal vi gang på gang vurdere, om vi kan nå at montere færdig. Den grænse bliver flyttet nu, siger teknologidirektør hos Vestas, Anders Vedel, til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Hos Hvide Sande Shipyard Steel and Service er leder af den tekniske afdeling, Thomas Halkjær, naturligt nok begejstret for opgaven. Aftalen med Vestas indebærer, at det vestjyske værft efter en periode kan sælge teknologien til andre, og det er der store perspektiver i.

- Det er en forholdsvis stor sum, vi bruger på det her, og jeg er ikke sikker på, at vi turde gå i gang med det, hvis vi ikke havde den her specifikke opgave. Men den skal udvikles til meget andet end Vestas. Jeg er sikker på, at det bliver en stor industri for os, siger Thomas Halkjær til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Originalartikel: https://dbrs.dk/artikel/v%C3%A6rft-hj%C3%A6lper-vestas-med-at-holde-styr-p%C3%A5-vingerne

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.312