23948sdkhjf

Antallet af plastmagerelever styrtdykker

Antallet af plastlever der har første skoledag på Den Jydske Haandværkerskole og AMU Syd er halveret på fire år. Det viser en undersøgelse, som brancheorganisationen Plastindustrien står bag.

I 2015 kunne uddannelsesstederne ellers bryste sig af optagelsesrekord på 105 elever – det tal var i 2018 nede på 62. Og den tendes giver anledning til panderynker på branchens vegne, siger formanden for Plastindustrien.

– Vores medlemsundersøgelse viser år efter år, at manglen på faglærte udgør en af branchens helt primære bremser for vækst. Plastmageruddannelsen er branchens vigtigste erhvervsuddannelse. Derfor har vi brug for at hæve optaget markant, hvis ikke manglen på dygtige faglærte skal udvikle sig til en helt akut problemstilling for vores virksomheder, siger Søren Ulstrup.

Branchen skal handle
Han opfordrer branchen til at gå aktivt til værks for at få flere unge til at interessere sig for plastmageruddannelsen.

Vi mangler ikke praktikpladser på plastmageruddannelsen. Men vi mangler flere virksomheder, der gør en større indsats for selv at finde deres kommende plastmagerelev. De dage er ovre, hvor man bare kunne forvente, at dygtige unge ville komme og banke på døren af sig selv. Vil du have dygtige elever, så kræver det en indsats. Et godt sted at starte er ved at slå sine ledige lærepladser op på praktikpladsen.dk og ved at gøre brug af Plastindustriens tilbud om at hjælpe med at sprede opslagene, siger Søren Ulstrup.

Du kan læse mere om det dalende optag på plastmageruddannelserne i Magasinet Plast, der udkommer 26 april. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063