23948sdkhjf

Video: Tre teknikker til at sænke udgifter til automatisering

Linak er en af de danske virksomheder, der sammen med Pehama, Danfoss og Kamstrup er blevet udvalgt til at lave et pilotprojekt i det europæiske robotnetværk Robott-Net

Med assistance fra Teknologisk Institut og spanske Tecnalia vil virksomhederne udvikle et billigere robotsystem ved at gøre det nemt og hurtigt at tilpasse til montage af forskellige produkter. Konceptet vil blive demonstreret gennem flere cases.

- I denne specifikke case udvikler vi en demonstrationscelle, der skal samle et kit, som indgår i en Linak-aktuator, bestående af en spindel, et leje, nogle skiver og et tandhjul, fortæller Søren Peter Johansen, der er faglig leder hos Teknologisk Institut.

Han peger her på tre teknikker til at fremføre og separere emner på en billig måde:

  1. Vi bruger typisk et kamera til at se, hvordan emner ligger i en kurv, men i denne case bruger vi følesans i form af en kraftmåler til at mærke, hvor emnerne ligger henne. Samme følesans bruger vi til at mærke, hvor mange lejer, der står på staget, så vi kan få plukket et leje ad gangen, siger Søren Peter Johansen.

  2. En anden billig teknik er at anvende en simpel conveyor-løsning til at separere tandhjul, så robotten nemmere kan gribe dem. På den måde demonstrerer vi et alternativ til vibrationsfødere, som er forholdsvis dyre, tilføjer han.

  3. En sidste måde, man billigere kan fremføre emner på, er blandt andet ved at bruge en standard skruedispenser, der ved en mindre ombygning kan anvendes til separation af skiver, afslutter Søren Peter Johansen.

Nedenstående video er produceret af Teknologisk Institut

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11