23948sdkhjf

Grundfos-ejer skifter igen ud i toppen

Estrid Due Hesselholt trådte i oktober 2018 ind som bestyrelsesformand for Poul Due Jensens Fond, som ejer aktiemajoriteten i Grundfos.

Det skete, efter den daværende formand, Jens Bager, under stor dramatik trådte tilbage sammen med næstformand Ingelise Bogason og bestyrelsesmedlem Anne-Birgitte Albrechtsen.

Nu har Estrid Due Hesselholt, i forbindelse med fondens årsmøde, imidlertid valgt at give plads til nye kræfter. Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

- I forbindelse med efterårets turbulens og den ekstraordinære situation blev jeg bedt om at påtage mig ansvaret for, at der igen kom arbejdsro og resultater. Det er gået over al forventning. Nu har vi en særdeles arbejdsom og engageret bestyrelse, og vores ansvarlige ejer-rolle af Grundfos-koncernen samt vores mange samfundsnyttige indsatser er nu i så god gænge, at jeg føler mig helt tryg ved at træde et skridt tilbage og lade nye kræfter udvikle fondens fremtidige virke, siger Estrid Due Hesselholt

Hun fortsætter i bestyrelsen, men overlader formandsposten til 52-årige Christian Schønau, der har været medlem af bestyrelsen siden december 2018. Christian Schønau er hofchef ved Kronprinsparrets Hof og medlem af andre fondsbestyrelser.

- Jeg har siden december oplevet Poul Due Jensens Fond som en veldrevet erhvervsdrivende fond, der tager sit ansvar for udvikling og styrkelse af Grundfos alvorligt, og som samtidig har et stærkt fokus på uddelinger til samfundsnyttige formål. Jeg er beæret og glæder mig til at videreføre det arbejde, siger Christian Schønau.

Samtidig har også næstformand Jens Moberg ønsket at træde tilbage for at fokusere på rollen som bestyrelsesformand for Grundfos Holding. Han fortsætter som medlem af bestyrelsen og erstattes på næstformandsposten af 47-årige Poul Due Jensen, der er tredje generation efter stifteren.

Poul Due Jensen fortsætter samtidig som koncerndirektør med ansvar for globalt salg, markedsføring og service (executive vice president) og som medlem af Grundfos’ koncernledelse.

- Det er en ære at repræsentere familien i fondens formandskab. Poul Due Jensens Fond har siden dens stiftelse haft et helt afgørende formål, nemlig at styrke, støtte og udvikle Grundfos som en sund og stærk virksomhed. Det vitale formål har familiens repræsentanter altid forfulgt, og det agter jeg at fortsætte med efter Estrid, som på fornem vis og kort tid har genskabt både klar retning, arbejdsro og arbejdsglæde, udtaler Poul Due Jensen.

Poul Due Jensens Fonds bestyrelse består af: Christian Schønau (formand), Poul Due Jensen (næstformand), Jens Moberg, Jens Maaløe, Elsebeth Gerner Nielsen, Estrid Due Hesselholt, Ingermarie Due Nielsen, Annette Due Jensen, Torben Ømark, Rudi Martini, Jens Erik Bjørklund Lysdahl og Zsuzsanna Tóth. De fire sidstnævnte er medarbejdervalgte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109