23948sdkhjf

100 millioner til robotforskning

A.P. Møller Fonden har doneret 100 mio. kr. til robotforskningen på SDU

Pengene skal bruges til at udvide de nuværende faciliteter med en moderne bygning, der ventes at stå klar i 2022.

- Vi er meget taknemmelige for donationen, som kommer til at styrke robotforskningen betydeligt. Robotområdet er allerede i dag på allerhøjeste internationale niveau, og med den store donation kan universitetet opføre en ny bygning til området, siger bestyrelsesformand for SDU, Niels Thorborg.

- Det betyder, at vi får optimale rammer til at videreudvikle forsknings-, innovations- og uddannelsesmiljøet indenfor robotområdet. Byggeriet kommer således både vores studerende, forskere og i sidste ende erhvervslivet til gavn, tilføjer han.

Bemærkelsesværdige resultater
Han understreger desuden, at donationen spiller godt sammen med den investering på over 100 mio. kr., som SDU i foråret 2018 afsatte til at bygge et avanceret laboratoriemiljø for at understøtte forskning, uddannelse og samarbejde med erhvervslivet.

- Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet har vist sin betydning og har efter en langsom start nået bemærkelsesværdige resultater, som understøtter en interessant erhvervsudvikling på Fyn, siger Henrik Tvarnø, direktør i A.P. Møller Fonden.

- Studenterinteressen er stor og stigende, og rekruttering af forskere og lærere går også godt. Så der er meget at glæde sig over, fastslår han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093