23948sdkhjf

Efterlyses: Ingeniører med blik for spåntagning

Forskningscenteret DAMRC i Herning leder forgæves efter ingeniører med interesse i metalbearbejdning

Maskin- og mekanikingeniører er en mangelvare på jobmarkedet. I hvert fald hvis de skal have en dybere interesse for metalbearbejdning og spåntagning.

Det må direktør for forsknings- og udviklingscenteret DAMRC i Herning, Klaus Bonde Ørskov, erkende.

- Vi er på jagt efter en ingeniør, og vi kan faktisk godt bruge to, men vi kan ikke finde dem. Markedet er simpelthen støvsuget, siger Klaus Bonde Ørskov.

Det medlemsbaserede center med 12 ansatte har fuld fart på aktiviteterne og har netop fået tildelt tre nye bevillinger, der skal bruges til ny forskning i spåntagning. Klaus Bonde Ørskov kan ikke afsløre bevillingernes indhold eller størrelse, men de kommer til at sætte pres på den nuværende medarbejderstab på Sandagervej i Herning.

Derfor er der brug for nye medarbejdere på centeret, som ved siden af forskningen også har en ambition om at styrke mødeaktiviteten i industrien og øge samarbejdet om konkrete projekter med landets maskinfabrikker.

- Forskning og udvikling er grundlaget for os, men det er, når vi kommer ud i industrien og gennemfører projekter, at industrien høster gevinsten af den nye viden. Derfor mangler vi de her ingeniører, som kan tage fat på forskningen og dermed frigive resurser, så vi kan komme ud til møderne, siger Klaus Bonde Ørskov.

For få relevante ansøgere
DAMRC-direktøren oplyser, at der er maskin- eller mekanikingeniører med den rette faglige baggrund og interesse for metalbearbejdning, der er brug for.

- Vi skal have nogen, der forstår at gennemføre et større projekt, der indeholder analysedele og også kræver rapportskrivning. Det overrasker mig meget, at det er så svært for os at finde nye medarbejdere, men det viser med al tydelighed, at der er rift om dem, siger direktøren.

Klaus Bonde Ørskov har tidligere i Jern & Maskinindustrien opfordret industrien til at byde DAMRC på en kop kaffe for at få en indledende og uforpligtende snak om optimerings-muligheder og udfordringer i spåntagningen. Den invitation har industrien taget godt imod, og DAMRC’s ambition er ifølge direktøren fortsat 200 virksomhedsbesøg i år.

Han oplyser, at nationalitet er underordnet for centerets medarbejdere, så længe de faglige kompetencer er i orden, og medarbejderne taler engelsk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078