23948sdkhjf

Metalbranchen efterlyser politi-hjælp

Det stigende antal metaltyverier får nu metalbranchen til at efterlyse en intensiveret indsats fra politiets side.
Vagtværn, hundepatruljer og telefonkæder.

Mange virksomheder i metalbranchen har på forskellig vis forsøgt at gardere sig imod de mange metaltyverier, der i øjeblikket hærger landet.

Men som det kan læses næsten dagligt i nyhedsmedierne, har det desværre ikke forhindret tyveknægtene i at fortsætte deres virksomhed.

Det får nu metalbranchens aktører til at efterlyse et mere handlekraftigt politi.

- Vi efterlyser en koordineret indsats. Vi foreslår at Rigspolitiet nedsætter en taskforce, som kan arbejde målrettet med at komme metal- og skrottyveri til livs, siger Dorte Ibsen, der er sekretariatsleder i Danske Støberiers Brancheforening, til dr.dk.

Hun fortæller, at tyverierne både forekommer morgen og aften, og at de ofte udføres meget elegant.

Mere politi giver flere opklaringer
Samme melding lyder fra Dansk Byggeri, hvor meldingerne om tyverier også er i stigning.

- Der vil vi jo gerne have en øget indsats, fordi der er en sammenhæng mellem opklaringsrisikoen og omfanget af tyverier, siger Niels Nielsen, der er branchechef i Dansk Byggeri.

Han tilføjer:

- Hele opklaringsarbejdet skal være meget mere forkuseret, end det er. Det vi hører fra vores medlemmer er, at de anmelder tyveriet til politiet, og så sker der ikke rigtig noget.

Skal pågribes med tyvegodset på sig
Et af de seneste eksempler på et metaltyveri forekom i Højby lørdag nat. Her blev en stationcar brugt som rambuk ved en produkthandel i Grønstræde. Tyvene slap ved med 2,5 tons kobber og messingrør til en værdi af 65.000-75.000 kr., skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Men heller ikke her ser det ud til, at politiet kan hjælpe.

- Vi har en formodning om, at det kan være ¬øst¬euro¬pæere, men vi har ikke nogle konkrete mistanker. Vi holder godt øje med de østeuropæiske biler, der kører rundt i området, men det kræver selvfølgelig, at vi kan tage dem med skrottet, ellers er der ikke meget at gøre, siger vicepolitikommissær Søren Højsgaard fra lokalpolitiet i Nykøbing til avisen.

Han anbefaler derfor, at virksomhederne spærrer kobberet ordentligt inde og installerer overvågning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094