23948sdkhjf

UG Metal vinder terræn i nye brancher

Metalstøberiet i Hedensted har på kort tid lukket flere ordrer i byggeindustrien og møbelbranchen

Indtoget i de nye brancher sker sideløbende med, at UG Metal oplever en øget efterspørgsel på støbning af specialemner i mindre serier. Det skriver Hedensted-virksomheden i en pressemeddelelse.

Aktivitetsniveauet i både kokillestøberiet og metalstøberiet er derfor højt i øjeblikket, fortæller direktør Mikkel Udengaard. Han mener, der er flere årsager til gennembruddet, men især én faktor spiller ind, når det handler om møbelbranchen.

Nye muligheder i materialerne
- Der er kommet mange innovative designere til. Især inden for design- og boliginteriør. De ser nye muligheder i materialerne, og det smitter af på produktionsprocessen. Her er støbning af for eksempel bordben og stoleben i aluminium blevet et reelt alternativ, siger han og tilføjer, at man også har fremstillet flere emner i bronze i kategorien boligudsmykning.

Mikkel Udengaard fornemmer, at iværksætteriet trives i bedste velgående i det nye kundesegment. Flere henvender sig i hvert fald for at høre om mulighederne ved støbning.

- Det er typisk mindre virksomheder med få produkter, som måske har fået hul igennem til andre lande. Det kræver et andet setup, og her kan støbning være med til at holde produktionsomkostningerne nede. Selv i små serier, siger han.

Til byggeindustrien er der tale om formstøbte elementer, som omvendt egner sig til serieproduktion. De nye kunder har selv taget den første kontakt, men direktøren understreger, at der har været stort fokus på rådgivning og test, før man har landet ordrerne.

Værdifuldt i fremtiden
Mikkel Udengaard ser stort potentiale i de nye samarbejder. De passer godt ind i metalstøberiets strategi, hvor der både er plads til udvikling af prototyper og decideret serieproduktion. At man i løbet af kort tid har oparbejdet en god portion erfaring i både møbelbranchen og byggeindustrien, kan blive værdifuldt i fremtiden. Specielt i forhold til en målrettet salgsindsats.

- Vi kan dokumentere, at der er noget at hente ved støbning. Det kan gøre en stor forskel, når vi selv skal opsøge kunderne. Vi starter ikke fra nul, men er allerede i gang.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094