23948sdkhjf

2 kilometer aluminium skal skærme Bramdrupdam mod støj

Dansk Autoværn har for Barslund leveret og monteret en cirka 2 km lang støjskærm ved Bramdrupdam i Kolding

Støjskærmen er den hidtil højeste i Danmark, og på store dele af strækningen er den helt op til 7 meter. Den skal reducere støjen fra den Sønderjyske Motorvej mod boligområder i Bramdrupdam. Det oplyser Dansk Autoværn i en pressemeddelelse.

Støjskærmen er monteret på til- og frakørselsrampen ved Bramdrupdam på Sønderjyske Motorvej. Projektet er så stort, at det med jordarbejde og støjskærmsmontage når op på flere tusinde mandetimer.

Støjskærmen stod med en seks ugers udskydelse i forhold til den første tidsplan klar den 31. januar. Skærmen er af typen 2B og består af perforerede aluminiumskasetter med lyddæmpende isolering. Som afslutning monteres der espallier.

Montagen af den høje skærm har fordret, at Dansk Autoværn i samarbejde med BSV Krantilbehør har udviklet et specialværktøj, så fire støjskærmskasetter kan monteres ad gangen. Det minimerer antallet af løft i højden med 75 pct.

Derudover er de 7 meter høje støjskærmssøjler monteret med en fjernstyret løftekrog, således at løftestroppen slipper den færdigmonterede søjle med et enkelt tryk på fjernbetjeningen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079