23948sdkhjf

Ny robotcelle løfter hos Ib Andresen Industri

Den fynske underleverandør har igen investeret i sin tredje håndteringscelle siden slutningen af november

Det er profilvalseafdelingen i Langeskov, som igen har samarbejdet med FH Automation om en løsning. Denne gang til den helt nye profilvalselinje, som bliver installeret sidst på foråret. Profilvalselinjen vil med cellen løfte ambitionsniveauet endnu et nøk op.

- Det er ingen hemmelighed, at et led i vores strategi er at hæve graden af automation på vores maskiner. Og ligesom med vores tidligere investeringer støtter den nye robotcelle op om netop det, fortæller Morten Rasmussen, production Manager i profilvalseafdelingen hos Ib Andresen Industri, i en pressemeddelelse.

- Der er også et strategisk aspekt i, at vi samarbejder med FH Automation. De var også leverandør på vores seneste robotcelle, og de kender derfor vores profilvalse-setup indgående. Det betyder også, at brugerfladen er den samme, hvilket vil gøre indkøringsfasen her i huset kortere og tilgangen for operatørerne lettere, fortsætter han.

Stående robotter
I modsætning til det seneste robotprojekt i profilvalseafdelingen kommer de to robotter i cellen ikke til at hænge ned fra en portal, men de kommer derimod til at stå på en skinne, som er monteret i gulvet.

- Grunden til at de bliver monteret i gulvet er, at de skal håndtere længere og væsentligt tungere profiler. Robotarmene kan hver især løfte 180 kg, så når de arbejder sammen, vil de kunne løfte profiler på cirka 300 kg, når man modregner vægten på griberne, fortæller projektleder Bo B. Larsen.

Ligesom den anden robotcelle er den nye celle med til at forbedre arbejdsmiljøet.

- Konceptet som helhed og den positive indvirkning på trivslen er det samme for de to robotceller. Ensidigt, gentaget arbejde ved håndtering af profiler – vel at mærke med kran – er fjernet, og det vil alt andet lige være positivt for vores arbejdsmiljø og produktivitet, slutter Morten Rasmussen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094