23948sdkhjf

Ja til ingeniør-fusion i Århus

Ønsket om en fusion mellem Ingeniørhøjskolen i Århus og Aarhus Universitet er nu blevet godkendt af partierne bag aftalen om professionshøjskoler for videregående uddannelser.
Regeringspartierne, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Radikale Venstre er enige om at imødekomme en fusionsansøgning fra Ingeniørhøjskolen i Århus og Aarhus Universitet.

Fusionen betyder, at den sammenlagte institution kan fortsætte Ingeniørhøjskolen i Århus’ uddannelsesudbud af praksisnære diplomingeniøruddannelser og Aarhus Universitets civilingeniøruddannelser inden for samme organisatoriske ramme.

- En fusion vil skabe den bedste organisatoriske ramme for at uddanne både diplom- og civilingeniører med en kompetenceprofil, der matcher efterspørgslen i erhvervslivet. Vi ønsker at fastholde vores praksisnære diplomingeniøruddannelser med en tættere tilknytning til et teknisk-videnskabeligt forskningsmiljø. Det skal være med til at gøre vores studerende konkurrencedygtige på et globaliseret arbejdsmarked, siger Ove Poulsen, rektor ved Ingeniørhøjskolen i Århus.

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen vil fremsætte lovforslag, så fusionen kan ske senest den 1. januar 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078