23948sdkhjf

Sjællandsk aluminiumsvirksomhed konkurs – og i gang igen

Korsør-virksomheden Aluscan er blevet erklæret konkurs ved Skifteretten i Næstved. Den sjællandske virksomhed blev stiftet tilbage i 2017, og var specialiseret i overfladebehandling af aluminium.

Selskabet var ejet af Johan Køpke Rohdemejer og Winnie Thede Brøgger-Hansen, med Anders Jakobsen som direktør.

- Jeg forstår på den tidligere ledelse, at der er oparbejdet nogle større restancer. Jeg kan se, at man har nogle restancer til det offentlige og til kreditorer, fortæller advokat Morten Ammentorp fra advokatfirmaet Drachmann, der er kurator i konkursboet.

Ikke mange aktiver i konkursbo
Ifølge Morten Ammentorp skal selskabets kreditorer ikke se frem til at få meget af deres tab dækket:

- Det, jeg har fået materiale på, er, at bygninger og alle maskiner er lejet, siger han og uddyber:

- Indtil videre er jeg ved at få klarlagt, om der er noget varelager, og om der er nogle penge i noget factoring, der har været, og hvis der ikke er det, så ser det desværre temmelig trist ud for kreditorerne.

Startet i nyt navn
I samme ombæring har de tidligere ejere dog startet et nyt selskab, Alunord, der har til huse på en anden adresse i Korsør.

Og det er et selskab, der har et stort overlap med det konkursramte Aluscan.

Anders Jakobsen forklarer, at Aluscan havde lejet sig ind hos selskabet Korsør Ejendomme, og at dette selskab nu har stiftet Alunord ApS.

Han forklarer desuden om baggrunden for konkursen:

- Vi har lidt nogle store tab i forbindelse med noget facadebyggeri, siger han.

12 medarbejdere flytter med
Korsør Ejendomme ApS er ligeledes ejet af Johan Køpke Rohdemejer og Winnie Thede Brøgger-Hansen.

Samtidig er 12 af de 21 medarbejdere fra Aluscan flyttet med over i det nye selskab, som langt hen ad vejen udbyder de samme ydelser som Aluscan.

- Det er ikke helt det samme – vi kører ikke så hårdt på facadebeklædning, som vi har gjort. Vores kerneydelser er anodisering og eloxsering, forklarer Anders Jakobsen.

Fortid med Alunord-navnet
Han er i øvrigt godt bekendt med Alunord-navnet, idet han i henholdsvis 2009 og 2013 gik konkurs med selskaberne Alunord A/S og Alunord Danmark ApS. Det er dog helt bevidst, at det er Alunord-navnet, der bliver trukket frem af gemmerne igen, fortæller Anders Jakobsen:

- Det er bevidst, at vi bruger Alunord-navnet igen, fordi Alunord har et godt ry, siger han.

Han understreger dog, at han ikke selv er med i ejerkredsen i det nye selskab, men udelukkende er ansat som administrerende direktør.

Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062