23948sdkhjf

Kuka hylder UPC UA

Når det handler om fremtidens automation og kommunikation mellem maskiner, så popper den nye fælles protokol UPC UA (Open Platform Communications Unified Architecture) op rigtig mange steder.

Den nye standard gør det muligt for maskiner og software at kommunikere, og det gælder vel at mærke udstyr og programmer fra forskellige leverandører.

Dermed er der taget nye skridt ind i en digitaliseret produktion, hvor industri 4.0 kan realiseres lettere, end tilfældet er i dag.

Kuka har været med til at udvikle standarden for robotterne kaldet "OPC UA for Robotics". Og fra Kukas side er der stor begejstring for den nye standard.

- OPC UA gør det meget let at integrere udstyr til den smarte fabrik, siger Joacim Lorentsson, salgschef hos KUKA Nordic i en pressemeddelelse.

Han peger på, at for Kuka  er udviklingen af en alsidig kommunikationsplatform vigtig. 

- For os er det et afgørende fremtidsspørgsmål at være med til at skabe forudsætninger for industri 4.0 og den smarte fabrik. Dette er på vej til at blive en international standard, som gør, at det vi har talt om i mange år nu er muligt, siger Joacim Lorentsson.

 Fællesskab om UPC UA

OPC UA er helt overordnet en standard for informationsudveksling, som muliggør kommunikation mellem maskiner, platforme, IT-systemer, cloud-tjenester og kunstig intelligens.

Standarden sammenfører de forskellige enheder i ét produktionsanlæg og er en slags fælles arkitektur og infrastruktur for forskellige fabrikater og operativsystemer.

Dermed bliver den nye standard en forudsætning for, at nye og integrerede produktionsanlæg kan etableres uden alt for store restriktioner i valget af udstyr. Udviklingen ledes af organisationen OPC Foundation, som er et industrikonsortium grundlagt i 1994, med hovedsæde i Arizona, USA. Formanden er den tyske industrimand Stefan Hoppe.

 Tidligere varianter af OPC har været mere begrænsede, blandt andet har de været eksklusive for Windows. Men OPC UA er kompatibel med alle kendte operativsystemer – Windows, Linux, macOS, Unix med flere.

Det oplyser Kuka.

Artiklen er en del af temaet Jern & Maskinindustrien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297