23948sdkhjf

Tyskere bygger kæmpe testbænk til vindmøllevinger

Fraunhofer Institute for Wind Energy Systems har nu skaffet 12 mio. euro til en ny testbænk til test af vindmøllevinger helt op til 115 meter.

“Future Concept Operational Stability Rotor Blades Phase II”, som testbænken er blevet navngivet, skal bygges i Bremerhaven inden udgangen af 2021.

Anlægget kommer til at omfatte en testbænk, der gør det muligt at teste selv de største vindmøllevinger i fuld skala, men også mindre testbænke til test af vinge-segmenter og komponenter bliver en del af anlægget.

Investeringen sker, fordi længden af vindemøllevinger er vokset betragteligt, siden Fraunhofer byggede sin første testbænk i 2009. Dengang var markedets længste vinge 62,5 meter lange, og instituttets testbænk kunne klare op til 70 meter. Siden byggede man i 2011 en testbænk, der kunne tage vinger op til 90 meter, men i dag er flere vinger over 100 meter klar til at gå ind i testfasen.

Kernen i den nye testbænk bliver en testblok, der måler 11x11 meter med mulighed for udvidelse, efterhånden som fremtidens vinger bliver længere.

- Store uafhængige testfaciliteter er en vigtig forudsætning for vores fremtidige udvikling af store vindmøller. Nye koncepter, såsom komponent-test og segment-test af vinger, er ekstremt interessant for os, siger Flemming Kløcker Grove, senior project manager hos MHI Vestas.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156