23948sdkhjf

Nyt om navne: Offshore Center Danmarks bestyrelsesformand fylder rundt

Offshore Center Danmarks bestyrelsesformand, civilingeniør Niels Aage Giversen, fylder 70 år.
Niels Aage Giversen er en af offshorebranchens markante personligheder, og han har været i branchen siden den spæde start i 1970-erne. Niels Aage Giversen er oprindelig uddannet civilingeniør fra Danmarks Tekniske Højskole og blev i 1966 som nyuddannet ansat på Svejsecentralen, nu Force Technology.

Hans første opgave var som udstationeret på et hollandsk skibsværft at føre tilsyn med svejsning af en platform til Lemon Bank feltet i den engelske del af Nordsøen. Gennem udstationeringen stiftede Niels Aage Giversen bekendtskab med offshore olie- og gasbranchen, som på det tidspunkt var i sin spæde start i Danmark, herefter fulgte mange andre opgaver for Svejsecentralen og Force Technology, hvor han var ansat frem til sin pensionering i 2009.

Op igennem 1970-erne var Niels Aage Giversen leder af Svejsecentralens afdeling for NDT-undervisning og -certificering, og han var i denne forbindelse involveret i opbygningen af Nordtest-systemet for certificering af NDT-operatører, et system, der var banebrydende i Europa.

Niels Aage Giversen var derfor oplagt som leder af Svejsecentralens afdeling i Esbjerg, som i 1981 blev etableret på baggrund af den stærkt voksende olie- og gasaktivitet i Nordsøen samt etableringen af det danske naturgasnet. Han varetog herefter med stor ildhu opbygningen af Esbjerg-afdelingen og skabelsen af et fagligt netværk i lokalområdet, ikke mindst samarbejdet med Teknikum/Aalborg Universitet, hvor Force Technology stillede lærerkræfter til rådighed inden for en række ekspertiseområder, samt Esbjerg Petroleum Club.

I 1990 blev Niels Aage Giversen udnævnt til divisionschef for Force Technologys Inspektion & Prøvning, Region Syd omfattende Jylland op til en linje nord for Horsens, Fyn samt hele Nordsøen, og fra 2000 havde han ansvaret for hele området vest for Storebælt.

Ved Offshore Center Danmarks etablering i 2003 som videnscenter for offshorendustrien blev centret en naturlig samarbejdspartner, og Niels Aage Giversen indtrådte i Offshore Center Danmarks bestyrelse samme år. Ved sin pensionering fra Force Technology i 2009 blev Niels Aage Giversen udnævnt som formand for Offshore Center Danmark, og han har blandt andet stået bag centrets strategi omkring internationalisering og professionalisering af branchen med henblik på at skaffe danske virksomheder opgaver på et globalt marked.

- Niels Aage Giversen har bidraget væsentligt til den positive udvikling, Offshore Center Danmark har gennemgået de seneste år. Hans engagement og indgående kendskab til branchen har været uvurderligt og er en væsentlig årsag til den fremgang, centret oplever. Samtidig er Niels Aage Giversen en kompetent samarbejdspartner, som skaber respekt om sin person, siger direktør Peter Blach, Offshore Center Danmark.

Niels Aage Giversens 70 års fødselsdag markeres ved en reception fredag 10. juni kl. 14-16 på Esbjerg Institute of Technology, Niels Bohrs Vej 8, Esbjerg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096