23948sdkhjf

Hydra-Comp leverer mest komplicerede automationsløsning til dato

Den Skive-baserede producent af hydraulikcylindre står bag en fuldautomatisk totalløsning til en dansk industrikoncern

Til dato er det den mest komplekse automationsløsning, Hydra-Comp har udviklet. Projektbeskrivelsen indebar hydraulikstyring og overvågning af specialmaskiner i 24-timers drift. Alle elementer af leverancen er håndteret internt - fra den indledende rådgivning til den endelige montering og implementering.

Jørgen Jacobsen, direktør hos Hydra-Comp, kan se tilbage på et forløb, der har givet virksomheden værdifuld erfaring i forhold til lignende projekter i fremtiden.

- Det er første gang, vi er totalleverandør til en så omfattende løsning. Tidligere har vi primært koncentreret os om de hydrauliske komponenter og overladt den tekniske integrering til andre. Her har vi været med hele vejen igennem. Det lægger yderligere til vores kompetencer.

Uafbrudt proces
Jørgen Jacobsen uddyber, at man udover hydraulikcylindre har leveret pumpestation, fittings, slanger og montage.

Det automatiserede hydrauliksystem skal operere med en cyklus på få sekunder, og sikre en uafbrudt maskinproces i kundens 24-timers produktion. Temperaturstyring, flowkontrol og filtrering er sammen med digital overvågning af enhederne en stor del af løsningen.

Man har under hele projektet arbejdet tæt sammen med søsterselskabet Hydropac i Kolding, som Skive-virksomheden købte sig ind i sidste år. Blandt andet for at opnå synergimæssige fordele.

- Vi supplerer hinanden godt. De er specialiseret i hydrauliske pumpestationer og styringer, mens vi har fokus på hydraulikcylindre og tilbehør. Samarbejdet gør os i stand til at få foden indenfor på nogle områder, vi nok ellers ville være afskåret fra. For eksempel komplekse løsninger til den tunge industri, siger Jørgen Jacobsen.

Den aktuelle ordre ender samlet i et ”pænt sekscifret beløb”, som Jørgen Jacobsen udtrykker det, og aktiviteten i begyndelsen af 2019 tyder på, at der snart kan være flere totalleverancer på vej ud af huset.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079