23948sdkhjf

Fynsk værktøjsproducent konkurs

Ejde Nielsens Værktøjsfabrik er blevet erklæret konkurs ved skifteretten i Svendborg

Tirsdag den 5. februar afsagde Skifteretten i Svendborg konkursdekret over Ejde Nielsens Værktøjsfabrik. Det skriver Statstidende.

Kurator i konkursboet er advokat Jan Bruun Jørgensen fra advokatselskabet Andersen Partners, og han siger om baggrunden for konkursen.

- Det der sker er, at man kommer likviditetsmæssigt under pres, fordi man har nogle ordrer, der forskubber sig. Det betyder, at man måske får dem, og måske ikke får dem. Som jeg ser det, siger man, at man ikke vil tage risikoen på sig og give kreditorerne større tab end nødvendigt, og så har man valgt at play it safe, om man så må sige.

Det var derfor den fynske virksomhed selv, der indgav konkursbegæringen til skifteretten.

Det betød, at man efterfølgende måtte sende de 21 timelønnede medarbejdere hjem, og at produktionen på fabrikken nu ligger stille.

Samtidig arbejder Jan Bruun Jørgensen på, hvad der skal med det konkursramte selskab i fremtiden.

- Der har været noget interesse, og så må vi prøve at se, hvad det bliver til, men så langt er vi ikke endnu. Det er i virkeligheden sådan en plugin-virksomheden, som man bare kan sætte strøm på, og så kører det igen, siger Jan Bruun Jørgensen.

Han forventer en afklaring inden for relativt få dage.

- Jeg tænker, det skal være ret snart, for ellers finder kunderne jo opgaverne ad andre veje. Efter reglerne har vi jo 14 dage i forhold til medarbejderne, og jeg tænker ikke, at det kommer til tage længere tid end det, slår han fast.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11