23948sdkhjf

ProCon-direktør køber egen-udviklet vindforretning hos Scanel

Fra 2014 frem til 2018 stod Claus Søgaard Poulsen i spidsen for nordjyske Scanel International.

I den periode udviklede han en offshore vind-forretning, hvor fokus var på transition pieces – de såkaldte TP’er, der indeholder de tekniske installationer, som via søkabler forbinder vindgeneratoren til elnettet.

I dag er Claus Søgaard Poulsen direktør for ProCon Group, og det er i det regi, at han nu opkøber den vindforretning hos Scanel International, som han selv var med til at opbygge.  

Han ser en solid forretning med stort vækstpotentiale, som han vil fortsætte under navnet ProCon Wind Energy.

- Vi har en god udgangsposition: Ejerkredsen bag ProCon er velfunderet, og der er allerede skabt et stærkt fundament, som vi kan bygge videre på, siger Claus Søgaard Poulsen.

Målsætningen inden for offshore vind for ProCon er en fordobling af både omsætning og antal medarbejdere inden for de næste tre år.

Nyt forretningsben
At få offshore vind ind som et nyt forretningsområde hos ProCon styrker virksomhedens position som elteknisk specialist inden for udvalgte kerneområder og føjer 50 medarbejdere til staben, fortæller Claus Søgaard Poulsen.

- Med overtagelsen følger alle aktiviteter og medarbejdere, så vi får stærke kapaciteter og kompetencer ombord. Scanel har de seneste år udviklet sig markant på området, og kundeporteføljen tæller en række danske og udenlandske kunder, siger Claus Søgaard Poulsen, og fortsætter:

- Det er derfor en stor glæde og fornøjelse, at jeg sammen med velkendte medarbejdere nu har mulighed for at genoptage udviklingen af det forretningsområde, som jeg selv var en del af i 2014-2018, siger Claus Søgaard Poulsen om overtagelsen.

Tilbage til kernen
De to ejere af Scanel International Palle Thordal Lavrsen og Ole Thue Hansen fortæller, at frasalget af vindaktiviteterne sker med udgangspunkt i ønsket om at vende tilbage til rødderne i marine-, skibs- og olieindustrien.

- Det er ikke vores kerneforretning at arbejde i vindbranchen. Derfor er vi ikke længere de rette ejere. Vindaktiviteterne er bedre tjent med en ny ejer, der kan udnytte potentialet og vil udvikle forretningsområdet fremadrettet, lyder det.

Det nye ejerskab er trådt i kraft den 1. februar 2019. Vindaktiviteterne vil fremover operere under navnet ProCon Wind Energy med danske afdelinger i Aalborg, Århus og Esbjerg samt datterselskaber og repræsentation i Polen, Tyskland, England, Taiwan og USA.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.298