23948sdkhjf

Orskov Yard skal have ny dok

180 lang flydedok kontraheret i Tyrkiet til levering i Frederikshavn i 2020

Orskov Yard har bestilt en ny flydedok hos Hat-San værftet i Tyrkiet. Det tyrkiske værft vil starte bygning af flydedokken her i foråret, hvorefter den vil være klar til levering i juni 2020.

I løbet af sommeren 2020 vil flydedokken blive slæbt til Frederikshavn, således den kan tages i drift, når det tidligere annoncerede kajanlæg står klart i slutningen af 2020.

- Med bestilling af denne nye flydedok vil vi øge vores dokkapacitet betydelig. Vi vil være i stand til at møde den øgende efterspørgsel inden for servicering af blandt andet offshore supply skibe, større fiskeskibe, short sea shipping og specialskibe. Samtidig vil vi med denne dok øge den mulige inddoknings-dybgang, hvilket især efterspørges af offshore tonnagen og de nye og fremtidige store fiskeskibe, udtaler direktør hos Orskov Yard, Lars Fischer.

Flydedokken er designet med fokus på simpel og sikker drift samt minimal påvirkning af det omkringliggende miljø. Således vil dokken blandt andet blive udstyret med miljøtanke samt landstrømsanlæg. Landstrømsanlægget vil forsyne dokkens elektriske drevne komponenter såsom pumper og kraner, og det vil ligeledes være muligt at forsyne inddokkede skibe med landstrøm.

- Vi startede med at kigge på ny dok helt tilbage i 2012, hvor min bror, Jeppe Ørskov, var tæt på at kontrahere en flydedok i Tyrkiet, udtaler direktør Christina Ørskov.

Projektet blev udsat på grund af de muligheder, den planlagte havneudvidelse ville give, og nu hvor dette er en realitet, har Orskov Yard indgået aftale med Frederikshavn Havn om bygning af et nyt kajanlæg. Den nye dok vil få en længde på 180 meter, en indvendig bredde på 30 meter og en løfteevne på 10.000 tons.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08