23948sdkhjf

Wärtsilä sætter gang i stor fyringsrunde

Endnu uvist hvor mange stillinger det koster i Danmark

Finske Wärtsilä har i dag offentliggjort, at man sætter gang i en større strømlining af organisationen for at sikre den fremtidige konkurrencedygtighed.

Det betyder, at man fyrer cirka 1.200 medarbejdere på verdensplan. Fyringerne kommer til at ramme alle forretningsområder og support-funktioner, skriver Wärtsilä i en fondsbørsmeddelelse.

CEO Jaakko Eskola forklarer omstruktureringerne med ændrede forretningsbetingelser verden over; både som følge af geopolitisk usikkerhed, men også som følge af ændrede markedstendenser.

- Vi har klaret os fornuftigt i det aktuelle marked takket være vores Smart Marine- og Smart Energy-strategier. Ikke desto mindre er vi nødt til til stadighed at styrke os for at kunne klare den nuværende og fremtidige udvikling. For at fastholde vores førende position på markedet, og forblive stærke, agile og konkurrencedygtige, er det fundamentalt vigtigt løbende at strømline vores aktiviteter og tilpasse dem, til markedets behov, siger Jaakko Eskola.

I Danmark har Wärtsilä godt 75 medarbejdere i Wärtsilä Danmark, der har hjemme i Nørresundby og København, samt 60 medarbejdere i Wärtsilä Lyngsø Marine i Hørsholm. Det er endnu usikkert, hvor mange medarbejdere der skal afskediges her.

- På nuværende tidspunkt er vi ikke i stand til at kommentere på antallet i Danmark. Planen er lige blevet offentliggjort, og i alle de mere end 80 lande hvor vi har permanente aktiviteter, er der visse etablerede processer, vi skal følge. Behovet for lokal omstrukturering bliver analyseret og vil blive kommunikeret lokalt, skriver Atte Palomäki, executive vice president, communications & branding hos Wärtsilä, i en kommentar til Metal Supply.

Wärtsilä har i alt 19.300 ansatte på verdensplan, og med omstruktureringerne forventer man at kunne spare 100 mio. euro årligt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079