23948sdkhjf

Stor vindmølleorganisation i støbeskeen

Danmarks Vindmølleforening og Vindmølleindustrien vil etablere en fælles forening, der skal repræsentere hele vindsektoren

Derfor har de to foreninger sat en proces i gang med det formål at drøfte etableringen af en fælles brancheforening.

Målet med drøftelserne er at styrke vindens stemme yderligere ved at etablere et naturligt samlingspunkt for alle med en interesse i at fremme vindenergi.

Danmarks Vindmølleforening har godt 2.900 medlemmer, mens Vindmølleindustriens har godt 200 medlemmer.

- En sammenlægning vil være til gavn for medlemmerne i begge de nuværende foreninger, der får et markant sektorfællesskab, der er til stede i hele Danmark. Det vil give vindsagen en stærkere stemme, der er forankret i et bredt folkeligt og industrielt fundament, og som er baseret på 40 års historie og erfaring, siger Kristian Jakobsen, formand for Danmarks Vindmølleforening, i en pressemeddelelse.

Han bakkes op af Vindmølleindustriens formand:

- Virksomhederne og mølleejerne i vindsektoren konsoliderer sig i stort omfang i disse år, og derfor er det et naturligt skridt for begge foreninger at drøfte et tættere samarbejde. Med et tættere samarbejde vil aktører, som arbejder med vindenergi, få et sektorfælleskab, der endnu bedre kan arbejde for at sikre, at vindenergi er rygraden i Danmarks og verdens grønne omstilling, siger Mads-Ole Astrupgaard, formand for Vindmølleindustrien.

Begge foreningers medlemmer er blevet skriftligt orienteret om forslag og proces den 23. januar. Der er ordinær generalforsamling i de to foreninger 20. og 30. marts, hvor drøftelse af oplægget om sammenlægning og eventuel godkendelse vil finde sted.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094