23948sdkhjf

Flytning af 35 tons ovne øger sikkerheden

Hydro i Tønder har flyttet fem udglødningsovne for at optimere produktionens flow og sikkerhed

Hos Hydro, der er en af verdens største leverandør af aluminiumsløsninger til blandt andet bilindustrien, spiller udglødningsovnene en afgørende rolle. Det er nemlig her, hvor metallet bliver varmebehandlet, så det bliver klar til næste led i produktionen. Derfor var det også vigtigt, at flytningen skete hurtigt og effektivt, så nedetiden blev holdt på et minimum:

- Det krævede en del planlægningsarbejde og maskinflytningskompetencer at finde en god løsning til at flytte ovnene over i den nye produktionshal. Ovnene er nemlig så høje, at de går op mellem spærene i den gamle bygnings tag, forklarer Preben Nicolajsen, projektleder hos Hydro, om de fem ovne, der blev bygget på stedet for 20 år siden.

Et stort planlægningsarbejde blev igangsat
Hver ovn vejer syv tons, er seks meter høj, tre meter bred og treenhalv meter dyb. Ikke nok med det, så er de bygget sådan, at to og tre ovne hænger sammen i en lang ovn.

- Derfor var det også en speciel opgave, som krævede ekstra planlægning. Løsningen blev, at vi afmonterede ovnenes ben, så vi nemmere kunne flytte dem. Vi kom i mål med opgaven på ni dage med op mod otte teknikere på opgaven fra vores maskinflytnings- og el-afdeling, siger Bo Poulsgaard Hansen, projektleder hos Integos maskinflytningsafdeling, der stod for opgaven.

Sikkerheden er et centralt parameter
Udbyttet af flytningen er ikke til at tage fejl af hos Hydro, ifølge Preben Nicolajsen:

- Nu har ovnene fået en optimal placering i produktionen, og det øger vores sikkerhed. Vi undgår nemlig unødvendig truckkørsel og de farer, som det skaber for vores ansatte. Flytningen forløb planmæssigt, og Intego har den erfaring, som det kræver at planlægge en maskinflytning af den her størrelse – samtidig med, at sikkerheden er i centrum.

Med flytningen sagde ovnene farvel til den produktionshal, som de har stået i de sidste 20 år, alt i mens produktionen er mere end fordoblet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127