23948sdkhjf

Ny direktør vender undervandsskuden

MacArtney har igen sorte tal på bunden

Efter to år med røde tal på bundlinjen, kunne den esbjergensiske producent af undervandsteknologi gå ud af seneste regnskabsår med et overskud før skat på 5,5 mio. kr. og en vækst i omsætning på omkring 100 mio. kr., svarende til en fremgang på godt 20 pct. Det skriver JydskeVestkysten.

Det er det første regnskab, direktør Claus Omann lander, efter han for omtrent halvandet år siden afløste den mangeårige administrerende direktør Niels Erik Hedeager, og set i lyset af den igangværende omstilling af MacArtney, erklærer han sig tilfreds med resultatet.

Omstillingen har til formål at skabe en solid platform for en fremtidig profitabel vækst og har medført store forandringer i organisationen. Blandt andet er oprettet en operationsorganisation med det formål at skabe en mere effektiv drift, men også integrationen af to nye selskaber, som blev købt i 2017, har skullet på plads. Desuden har virksomheden efter oliekrisen, der førte til de to negative regnskabsår, skullet omstille sig til at være mere fleksibel og modstandsdygtig over for ændrede markedsvilkår. Og Claus Omann er helt klar over, at omstillingen ikke kommer af sig selv.

- Jeg har stor respekt for den opgave, jeg har fået. MacArtney er på alle måder en fantastisk virksomhed med masser af energi og entreprenørskab. Det er en virksomhed, der har kaldt på, at der skulle ske noget. Vi er nu godt i gang med transformationen, men vi kommer til at arbejde yderligere et år til halvandet, før vi kan lægge en opdateret strategi, siger han til JydskeVeskysten.

MacArtney har i det netop afsluttede regnskabsår foretaget investeringer i nye markedsområder, herunder Sverige, Chile og Kina med etablering af nye kontorer. I dag beskæftiger virksomheden mere end 400 ansatte verden over, heraf arbejder omtrent 120 på hovedkvarteret i Hjerting ved Esbjerg.

Originalartikel: https://www.jv.dk/esbjerg/MacArtney-finder-tilbage-i-sporet-med-ny-direktoer/artikel/2679977

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094