23948sdkhjf

Skrotfirma får grønt lys til ulovlig sejlads

Skrotfirmaet HJM på Korsør Havn har netop fået grønt lys til ulovligt at sejle en 3.000 ton stor skrotbunke på havnen væk på tre skibe inden 3. marts.

Det skriver SN.dk

Skrotbunken skal sejles væk, før virksomheden kan opføre en 10 meter høj betonmur rundt om skrotpladsen. Muren skal sikre, at HJM holder sig inden for de gældende støjgrænser, når der håndteres og lastes skrot. Målinger har nemlig vist at det ikke er tilfældet i dag.

Netop på grund af overskridelsen af støjgrænserne vil den netop godkendte sejlads være i strid med loven. Ikke desto mindre har kommunen altså givet grønt lys for udskibningen.

HJM har ansøgt kommunen om at opføre muren. Afdelingsleder i kommunens miljøafdeling Jette Jungsberg fortæller, at byggeansøgningen til den store mur er sendt i nabohøring.

- Jeg forventer, at såvel ansøgningen om muren samt virksomhedens ønske om at øge de årlige mængder af skrot udskibet fra Korsør bliver politisk behandlet på miljø-, plan- og landdistriktsudvalgets møde den 4. februar, siger Jette Jungsberg.

Kommunens tilladelse til, at HJM må transportere den eksisterende skrotbunke væk, har affødt en række skærpede krav. Der må ikke køres nyt skrot til pladsen, før muren er kommet op. Der må heller ikke udskibes skrot på alle tider af døgnet. Kun på hverdage mellem klokken syv og nitten.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11