23948sdkhjf

Ny bygning optimerer Dansk Boligståls produktion

Dansk Boligstål flyttede i sommeren 2010 ind i nye lokaler i det østlige Aalborg.
Det er en stolt Rene Bucio, administrerende direktør og medejer i Dansk Boligstål, som viser rundt i virksomhedens nye bygning på Assensvej 9 i Aalborg Øst. Her råder Dansk Boligstål over 3.000 kvadratmeter, som virksomheden selv har indrettet fra top til bund.

Efter en tur gennem fabrikken er man heller ikke i tvivl om, at Dansk Boligstål har fået de rette lokaler og en god placering i et industriområde i Aalborgs østlige udkant.

Indrettet for at optimere produktionen
Flytningen fra en utidssvarende bygning i et boligområde i Nørresundby til nyere lokaler skete hen over sommeren i 2010.

Forud gik en flytteproces, der varede ca. to år fra jagten på nye, egnede lokaler begyndte, til de rigtige dukkede op. Så da bygningen på Assensvej blev ledig, var vejen banet for flytningen.

Som noget unikt kunne Dansk Boligstål selv indrette fabrikken fra top til bund. Det betyder, at indretningen er lavet for at sikre den optimale udnyttelse af bygningerne. Planlægning af flytningen og processen med at indrette bygningen tog da også tre måneder. Selve flytningen derimod blev gennemført på kun tre uger i løbet af sommerferien, så alt stod klart, da de ansatte mødte ind første dag efter ferien. Ledelsens styring af flytningen betød, at det lykkedes at holde omkostningerne på et lavt niveau.

Specialproduktion i særklasse
I dag har Dansk Boligstål 34 ansatte, heraf 28 i produktionen og seks på kontoret. De gør deres bedste for at efterkomme kundernes ønsker. I dag har virksomheden således kunder og salg af rustfrit stål og inventar i Danmark, Tyskland, Norge og Sverige. Hovedområdet er dog det nære, og de udenlandske markeder udgør 10-15 % af salget.

Ikke kun lokalerne er unikke. Der produceres ingen standardinventar hos Dansk Boligstål, som derimod er eksperter i udformning af specialinventar til lands og til vands. Blandt andet har virksomheden udført mange ombygninger på de danske færger.

Produktionen er opdelt i flere afdelinger; en klip-buk-, save-, smede-, corian-, slibe- og en speditionsafdeling. Stål har altid været i fabrikken, og corian blev en del af produktionen for ca. 15 år siden, og udgør i dag ca. halvdelen af det, Dansk Boligstål laver. Ofte er der dog tale om kombinerede ordrer, hvor begge materialer indgår i de unikke produkter.

Produktudvikling er et andet område, som Dansk Boligstål udmærker sig indenfor. Det ses fx i samarbejde med arkitekter og designere i udformning af prototyper. Indgående kendskab til materialerne betyder, at de ansatte ved, hvad der er muligt med materialerne, og hvad der skal gøres for at føre idéer ud i livet.

Indretningen giver er godt, naturligt flow i produktionen, hvilket er med til at reducere produktionstiden mærkbart, forklarer Rene Bucio.

De gamle lokaler var dårligt indrettet til Dansk Boligståls produktion. Når der kom nye opgaver var det nødvendigt at inddrage nye områder, som ikke var naturligt placeret i forhold til den foregående led i produktionskæden. Derfor var det nødvendigt at sende produkterne på kryds og tværs. I en bygning på kun 1.800 kvadratmeter var pladsen da også trang i forhold til de nye, åbne lokaler.

Ejerkredsen
I 2003 overtog Rene Bucio sammen med Lars Hoffmann Larsen og Michael P. Tsatiris, der også er ledende medarbejdere, virksomheden og produktionslokalerne i Nørresundby.

Overtagelsen skete som led i et generationsskifte. Beslutningen var forholdsvis let, da de med Rene Bucios ord ”kender hulen ned i mindste detalje”.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094