23948sdkhjf

Løbsk vindmølle bremset

En vindmølle på Rostrupvej ved Øster Doense nordøst for Hobro gik mandag eftermiddag amok, efter dens styringselektronik er gået i stykker.

Umiddelbart var der dog ikke fare for, at nogen ville komme til skade, hvis møllens lejer brændte sammen under belastningen, og møllen endte med at havarere. Vejen til møllen blev nemlig spærret af teknikere fra det firma, der vedligeholder den, og naboerne blev orienteret om den alt for hurtigt-snurrende mølle.

Det skriver Nordjyske.dk

- Vi fik en kald om et indsatsledereftersyn til møllen dernede, efter en nabo havde ringet til 1-1-2 og sagt, at den var løbet løbsk. Jeg går i gang med at ringe rundt, for at finde ud af, hvem der ejer møllerne, og hvor de helt præcist står henne, fortæller indsatsleder Jes Caspar Mortensen fra Nordjyllands Beredskab i Himmerland og tilføjer:

- Da jeg så lander dernede, så møder jeg heldigvis to servicebiler og nogle teknikere fra det firma, der servicerer møllerne. De kan fortælle mig, at de ikke kan bremse den, fordi den er gået i stykker, så den normale bremse vil ikke kunne standse den.

- Møllen drejer ret hurtigt, nok tre gange så hurtigt, som den plejer at dreje. Det kunne man også se på afstand, at den stod og piskede af sted. Deres plan er at vente, til vinden er stilnet af, så de kan komme ind i møllen og få den blokeret, så den ikke kan starte igen, siger Jes Caspar Mortensen.

Er nu bremset
I følge P4 Nordjylland er det lykkedes vindmølletekniker Kjeld Rasmussen og hans kolleger at dreje møllen, så den kunne sætte farten ned. De forventer, at den stopper helt inden længe.

Ifølge Kjeld Rasmussen er det sandsynligvis en knækket aksel, der fik vindmøllen til at løbe løbsk.

Den 23 år gamle mølle skal nu have skiftet gearkasse og måske også vinger.

Opdateret den 15. januar 2019 kl. 07:37

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157