23948sdkhjf

Ny stålsav skærer pæn luns af leveringstiden hos Lemvigh-Müller

Efter i 23 år at have savet stål i døgndrift var bjælkesaven på stållageret i Randers klar til pension. Derfor er en ny sav, en Ficep K115L leveret af IP Maskiner, taget i brug, og den har flere fordele, skriver stålgrossisten i en pressemeddelelse.

Helt konkret vil Lemvigh-Müller kunne lange flere varer over disken til blandt andet tømmerhandler, smedevirksomheder og maskinindustrien.

Den knap 12 tons tunge sav med godt 20 hk er udstyret med den seneste udvikling af savblade af mere holdbart og robust metal og kan derfor skære op til 50 pct. hurtigere.

Lemvigh-Müller kan dermed sætte kapaciteten i vejret og bearbejde mere stål.

Samtidig betyder den teknologiske udvikling, at saven kan udføre processer langt mere automatisk og bare skal programmeres og ”fodres” med stål. Driftschef Arne Jeppesen er glad for de nye muligheder.

- Det betyder en øget oppetid, altså hvor produktionen bare kører, og det er naturligvis godt for forretningen og ikke mindst kunderne, siger han.

Også skrå vinkler
Ud over at save hurtigere kan saven i modsætning til den gamle skære i smig, altså i andre vinkler end 90°. Skulle der før skæres i smig, krævede det, at stålet manuelt blev flyttet over til en anden sav, hvilket forsinkede arbejdet. Også den funktion glæder Arne Jeppesen.

- Vi slipper for at skulle håndtere varerne, og dermed kan vi få endnu mere igennem og servicere vores kunder hurtigere. Og så er det selvfølgelig en belastning mindre for medarbejderne, så i forhold til arbejdsmiljø er det også en forbedring, siger han.

Før installationen af den nye sav er hele produktionsområdet blevet renoveret. De gamle rullebaner, der bragte stålet rundt, er nu udskiftet med 120 meter nye baner, der skal få stålproduktionen til at køre som smurt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.301