23948sdkhjf

Danmark god til udvikling

[i]Trods massiv udflytning af produktion til lavtlønslande i Østeuropa og Kina er der stadig virksomheder, som fastholder Danmark som det bedste land i verden at udvikle og producere i. [/i]
Ifølge Berlingske Tidende er en af de virksomheder, som går imod strømmen, og som kraftfuldt imødegår »sidste-mand-lukker-og-slukker«-advarslen, industrivirksomheden MAN B&W Diesel. De er verdens suverænt førende udvikler og producent af dieselmotorer til de store containerskibe. Det er danske ingeniører med arbejdssted i Københavnm, der er længst fremme med udviklingen af totaktsmotorer.

MAN B&W Diesel mener at Danmark er det bedste land til udvikling.- Vi har ansat flere og flere ingeniører her i København og har nu 450 ingeniører i vores udviklingsafdeling her på Teglholmen. Sådan vil det også være om fem år. Udviklingsmiljøet og de rigtige mennesker er helt afgørende i vores branche. Et sådant miljø flytter man ikke bare lige, fastslår den danske koncerndirektør Peter Sunn Pedersen i et interview med Berlingske Tidende.

Selv om koncernen fastholder udvikling og design og en del af produktionen i Danmark, Tyskland, England og Frankrig, har virksomheden selvsagt for mange år siden været igennem en globaliseringsproces, eftersom langt den overvejende del af de nye skibe bliver bygget i Asien. Derfor skal de største motorer også bygges i Asien. Det sker ved, at MAN B&W Diesel på licenstageres fabrikker bygger og afprøver motorerne. Nok er netop skibsværfterne flyttet østover, men motordiagrammer, cylindre og indsprøjtningskanaler tegnes fortsat i Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062